Bratři Dufferovi nám již za rok nadělí velkolepé finále veleúspěšného seriálu Stranger Things, které dorazí v podobě závěrečné páté řady. Nebude to však jediná podívaná, kterou pro nás připravují. Netflix totiž nedávno dal zelenou novému sci-fi seriálu, na jehož produkci se oba bratři budou podílet. Těšit se tak můžeme na podívanou jménem The Boroughs, která se místo dětí tentokrát zaměří na mnohem starší generaci. A to na důchodce.

Příběh by nás měl zavést do malé komunity uprostřed pouště v Novém Mexiku. Skupina seniorů se zde bude muset postavit jakési zlovolné entitě z jiného světa, která může přivést zkázu celému lidstvu. Ta navíc naše staré hrdiny může připravit o tu nejcennější věc – o čas. První řada by měla obsahovat osm epizod, ale zatím není známo, kdy přesně započne hlavní část produkce. Stejně tak je otázkou, zda série bude mít opět onen dobrodružný nádech se špetkou hororu, který mají i výše zmíněné Stranger Things.

Zde je ale nutné zmínit, že bratři Dufferovi sice budou producenty seriály, ale otěže hlavních tvůrců připadnou jiné dvojici. 

A tou bude duo Jeffrey Addiss a Will Matthews, které stojí za vznikem seriálu Temný krystal: Věk vzdoru (2019), další podívané od Netflixu, jež vychází ze slavného osmdesátkového fantasy snímku Temný krystal (1982) od Jima Hensona a Franka Oze. Addiss a Matthews nám také za rok nadělí anime snímek The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, který bude pojednávat o velké a ničivé válce mezi Rohiry a divokými lidmi z Vrchoviny.

Je nutné také zmínit, že námět na The Boroughs vyšel právě z jejich hlav. Projekt pak představili oběma výše zmíněným tvůrcům Stranger Things, kterým se velice zamlouval. Jelikož je ale seriál v brzkých fázích vývoje, na palubě zatím nemáme žádné herce. Stejně tak není známo, kdy přesně bychom se mohli snímku dočkat, ale kdybychom si měli tipnout, bude to pravděpodobně buď někdy v druhé polovině roku 2024, nebo až někdy na začátku roku 2025. 

Addissovi a Matthewsi, kteří se seriálovým Temným krystalem zaznamenali u kritiků a diváků úspěch, budeme každopádně držet palce. Co se světa Stranger Things týče, tak kromě páté řady bychom se měli dočkat hned několika spin-offů.

Tím největším bude patrně animovaná série, která by se mohla odehrávat v Japonsku. Dále by se i nadále mělo počítat jak s dalším hraným seriálem, tak i s divadelní hrou. Však se také není čemu divit, jelikož Stranger Things patří mezi nejpopulárnější seriály současnosti, je jasné, že Netflix celý univerz nebude chtít jen tak opustit.