Český autor Jan Urban vystudoval publicistiku a Literární Akademii Josefa Škovereckého. V těchto dobách již dokázal prorazit krátkými povídkami v hororovém sborníku Noční můry nikdy nespí. V této knize mu vyšli celkem dvě povídky, které dostali od kritiků velice dobré hodnocení. Ve stejném roce debutoval i v žánru pohádek pro hluchoněmé. Jeho hlavním žánrem je však fantasy, kterému se věnuje doteď.

V roce 2014 debutoval prvním dílem z městské fantasy série Pragocalypsa s názvem Strážci brány. V tentýž rok přidal ještě druhý díl a v roce 2015 a 2016 pokračoval třetím a čtvrtým dílem. Na poslední díl jsme si museli nějakou tu chvilku počkat, nicméně ukončení oblíbené série přichází právě teď. V tomto týdnu totiž vyšel pátý a poslední díl Pragocalypsy s podtitulem Soudný den. Kromě tohoto díla společně s ním vydává nakladatelství Fantom Print i reedici prvních třech dílů.

Finální zúčtování přichází. Samotné zlo totiž míří do Prahy. Otevření dimenzionální trhliny byl pouze první krok. Teď nastane ten pravý boj, při kterém se bude cestovat časem a budou se přepisovat dějiny. "Události posledních dní jsou plné krve a nemyslícího, zfanatizovaného násilí, které se v touze po čerstvém mase nezastaví před ničím"

Vyvyan je v držení někoho, kdo mu chce odhalit jeho pravou podstatu, kterou v sobě nemůže najít. Jeho znovuobjevení bratři přišli splnit krutou misi s jasným cílem, který nevypadá pro Řád vůbec, ale vůbec dobře. Má Praha a celý širý svět vůbec nějakou naději? Má vůbec cenu zachraňovat zkažené lidstvo? Nově příchozí kati si otázky nekladou, zabíjejí všechny rovnou a bez nároku na poslední přání.

Pátý díl ze série Pragocalypsa je již k dostání společně s reedicí prvních třech dílů. Všechny knihy ze série můžete zakoupit na eshopu Fantom Printu. Pokud patříte mezi příznivce pekelných konců světa, neměli byste tento titul rozhodně minout.