Už příští týden bude na Disney+ premiérovat nový MCU seriál jménem Agatha: Za vším schovaná, který se tentokrát zaměří na čarodějku Agathu Harkness (Kathryn Hahn) z WandaVision (2021). Na světě už máme hned několik upoutávek, nyní si ale níže můžete prohlédnout pět nových plakátů, které svým stylem odkazují na jiné filmové nebo seriálové tituly.

První z nich je jasnou mrkačkou na Rocky Horror Picture Show (1975), to je z těch rtů vyloženě jasné. 

Druhý zas zcela jasně odkazuje na povedený krimi seriál Temný případ (2014), respektive na jeho první řadu, ve které si zahráli Matthew McConaughey a Woody Harrelson.

Třetí plakát nabízí dvě možnosti. Buď odkazuje na slavnou hororovou franšízu Evil Dead, která se v budoucnu dočká dalšího dílu, nebo pomrkává na animák V tom domě straší! (2006). Sami můžete usoudit, čemu se více podobá. 

Čtvrtý už tak jednoznačný není. Krapet připomíná plakát na povedený horůrek Babadook (2014), ale kdo ví. 

U pátého plakátu upřímně nemám vůbec ponětí. Někteří se domnívají, že odkazuje na horor Suspiria (1977), podle dalších zas na divadelní hru The Crucible o čarodějnických procesech v Salemu. A podle serveru ComicBook může také plakát připomínat halucinogenní thriller Mandy (2018). Co myslíte vy? 

Co se samotné chystané série týče, sledovat budeme Agathu v době po událostech WandaVision. Nejenže ztratila své magické schopnosti, ale také si vůbec nepamatuje, kým vlastně kdysi bývala. Z omamného kouzla ji ale vysvobodí jakýsi „podezřelý goth teenger“. Když ji pak požádá, aby se vydala po legendární čarodějné cestě, kde na ni čeká série náročných zkoušek, vzbudí to Agathinu zvědavost. Pokud Agatha všechny zkoušky se svými spojenci překoná, tak za odměnu získá to, co jí chybí.

Showrunnerkou se stala Jac Schaeffer, která je i tvůrkyní WandaVision. Znovu si tak vzala pod palec scénář a režii určitých epizod. Dále se na režii podílely filmařky jako Rachel Goldberg (Gen V) a Gandja Monteiro (Wednesday).

Mezi další herce patří ještě Aubrey Plaza, Joe Locke, Emma Caulfield Ford, Maria Dizzia, Ali Ahn, Sasheer Zamata, Eric André, Patti LuPone, Debra Jo Rupp, Miles Gutierrez-Riley a další.

První dvě epizody vyjdou 18. 9. 2024.