Hororová franšíza Evil Dead (Smrtelné zlo) vstupuje do nové (a snad i zlaté) éry. Po komerčním úspěchu snímku Smrtelné zlo: Probuzení (2023), který natočil Lee Cronin, bylo v podstatě jasné, že slavná značka bude pokračovat s dalšími hrůznými tituly. O jednom už každopádně víme, před pár měsíci jsme se dozvěděli, že další Evil Dead natočí Sébastien Vaniček, tvůrce chváleného pavoučího hororu Havěť, jenž příští měsíc dorazí i do našich kin.

A nyní server Deadline hlásí, že ve výrobě je další film. Ten by měl natočit zatím ještě poměrně neznámý mladý filmař Francis Galluppi, jehož celovečerním debutem byl velice chválený krimi thriller jménem The Last Stop in Yuma County. O něm jsme už každopádně psali, když vyšel oficiální trailer, jednat by se mělo o podívanou, která zjevně vzdává hold filmografii Quentina Tarantina a bratrů Coenů. Na trailer se můžete podívat níže. 

Galluppi se postará jak o scénář, tak i o režii, na celý projekt bude dohlížet společnost Ghost House Pictures, kterou založili Sam Raimi a Robert Tapert, otcové celé slavné hororové značky. Oba dva si Galluppiho najali, aby další Evil Dead podívanou zpracoval. Raimi, který natočil první dva legendární díly z 80. let a Armádu mrtvých (1992), se o režisérovi vyjádřil následovně:

„Francis Galluppi je vypravěčem, který ví, kdy nás má nechat čekat ve vroucím napětí a kdy nás má zasáhnout výbušným násilím. Je to režisér, který ve svém celovečerním debutu prokazuje neobyčejnou kontrolu.“

Projekt se zdá být ve velice brzkých fázích výroby, tudíž zatím vůbec nevíme, o čem vlastně bude, stejně tak visí otazník nad datem premiéry. Galluppi by už ale měl mít vymyšlený příběh, který se šéfům Ghost House Pictures údajně velice líbil. 

Jak již bylo řečeno, značka Evil Dead skutečně vstupuje do nové éry. Připomeneme slova Bruce Campbella, představitele hrdiny Ashe, podle kterých mohou fanoušci nyní očekávat další filmy přibližně každé dva až tři roky, tentokrát nebudou muset čekat celé jedno desetiletí. Jsme každopádně velice zvědaví, co pro nás Galluppi vymyslí.