Mimozemské únosy mohou být všelijaké. Například ten ve sci-fině Oheň v oblacích (1993) bychom fakt rozhodně nikomu nepřáli. Ale pokud vás ,,unesou" emzáci v nějaké pixarovce, můžete si oddychnout, protože to je téměř záruka příchodu nějakého fantastického dobrodružství. O něčem podobném by měl pojednávat nadcházející animák od Pixaru a Disneyho jménem Elio, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na titulního malého chlapce (Yonas Kibreab), který má v poslední době pocit, že nemůže nikam pořádně zapadnout. Útěchou mu je Olga Solis (America Ferrera), se vší pravděpodobností jeho matka, která pracuje v jakémsi vědeckém středisku, jež pátrá po dalších formách života ve vesmíru. Jednoho večera na ni ale čeká pořádné překvápko. A to v podobě mimozemské zprávy, která požaduje, aby se návštěvníkům z jiných soustav představil vůdce celé planety. Jakmile jí ale Elio zavolá, signály se zkříží, což zapříčiní, že mimozemští návštěvnici začnou považovat za pozemského lídra malého chlapce. 

Elio se následně dostane do střediska mimozemského společností různých druhů a kultur, které mezi sebou spolupracují. Po setkání s mimozemšťankou Questou (Jameela Jamil) následně stane před velkou radou dalších vesmírných velvyslanců, kteří se všichni domnívají, že Elio je nejvyšším vládcem celé planety Země. A mladý chlapec se rozhodne, že je z tohoto omylu nevyvede, v rámci čehož začne předvádět, že má celou Zemi skutečně pod palcem.

Na jednu stranu se tomu ale nelze divit, protože kdyby šel Elio s pravdou ven, přítomní emzáci by mu smazali paměť a Elio by tak přišel o možná nejúžasnější dobrodružství svého života. Malý hrdina se tak začne seznamovat s jednotlivými obyvateli mimozemského společenství, například s velvyslancem Grigonem (Brad Garrett), které bude následně se vší pravděpodobností se zájmem dál zkoumat. 

O scénář a režii se postaral Adrian Molina, který je jedním z tvůrců povedeného animáku Coco (2017). Jeho scenáristickým debutem byl snímek Hodný dinosaurus (2015), který zrežíroval Peter Sohn.

Film by měl v našich kinech premiérovat 29. 2. 2024.