Vůbec prvního traileru na chystanou dobrodružnou sci-fi pixarovku Elio jsme se dočkali loni v létě. Tehdy to ještě vypadalo, že film dorazí v první čtvrtině letoška, ale nakonec se ono čekání o něco protáhne. Pixarovka tak dorazí 13. 6. 2025.

O chystaném animáku se mluvilo i na momentálně běžící Disneyho akci D23 Expo, kde také vyšlo najevo, že k filmu se připojila i Zoe Saldaña, americká herečka, kterou můžeme znát z filmových sérií jako Avatar nebo Strážci Galaxie. V animáku by měla ztvárnit Olgu, tetu titulního hrdiny Elia. Už od minulého toku také víme, o čem přesně vlastně bude animák vyprávět. 

Příběh se zaměří na titulního malého chlapce (Yonas Kibreab), který má v poslední době pocit, že nemůže nikam pořádně zapadnout. Jednoho dne se však nedopatřením ocitne na palubě kosmického plavidla Aliance vyspělých civilizací vesmíru, kde ho mimozemští návštěvnici začnou považovat za pozemského lídra. Elio se následně dostane do střediska mimozemského společností různých druhů a kultur, které mezi sebou spolupracují.

Po setkání s mimozemšťankou Questou (Jameela Jamil) následně stane před velkou radou dalších vesmírných velvyslanců, kteří se všichni domnívají, že Elio je nejvyšším vládcem celé planety Země. A mladý chlapec se rozhodne, že je z tohoto omylu nevyvede, v rámci čehož začne předvádět, že má celou Zemi skutečně pod palcem.

O scénář a režii se postaral Adrian Molina, který je jedním z tvůrců povedeného animáku Coco (2017). Jeho scenáristickým debutem byl snímek Hodný dinosaurus (2015), který zrežíroval Peter Sohn. Níže se ještě můžete podívat na trailer.