Velké americké produkce se pomalu probouzejí zpátky k životu. To ostatně dokazuje oficiální trailer snímku The 355, který nedávno vypustilo do světa studio Universal Pictures. Tento akční thriller láká diváky především svým hvězdným obsazením, které zahrnuje Jessicu Chastain, oscarovou Penélope Cruz, Diane Kruger a Lupitu Nyong'o.

Když se přísně tajná zbraň dostane do špatných rukou, agentka CIA Mace (Chastain) musí spojit své síly s německou konkurentkou Marií (Kruger), bývalou členkou MI6 Khadijah (Nyong'o) a zkušenou kolumbijskou psycholožkou Gracielou (Cruz). Čtveřici elitních agentek pod krycím označením „355“ však na jejich nebezpečné misi s cílem záchrany světa sleduje tajemná žena Lin Mi Sheng (Bingbing Fan). Důležité je, aby agentky zůstaly za každé situace o krok před ní, jelikož je otázkou, zda se jedná o další spojenkyni, nebo společného nepřítele.

Přečtěte si také: Daniela Craiga letos v roli agenta 007 neuvidíme, premiéra nové bondovky se odkládá na rok 2021

Akční přestřelky i promyšlené strategie tiché práce v přestrojení – to vše v průběhu putování napříč kavárnami v Paříži, trhy v Maroku, nebo bohatými uličkami Šanghaje. Kvarteto žen si v během plnění mise vytvoří jemnou loajalitu, která může zachránit svět před třetí světovou válkou, nebo všechny připravit o život.

Snímek The 355 vznikal pod vedením multižánrového producenta, scénáristy a režiséra Simona Kinberga, který stojí za zrodem snímků jako je Marťan (2015) či Deadpool (2016). Na filmová plátna by se měl dostat v lednu roku 2022.