Jednou ze současných nejvýraznějších tváří Hollywoodu je bezesporu charismatický sympaťák Pedro Pascal, který letos zazářil v seriálové adaptaci hry The Last of Us a třetí řadě Mandaloriana. Pokud jste si však herce přáli vidět i v nějaké čistě hororové podívané, následující zpráva od serveru The Hollywood Reporter vás určitě potěší.

Pascal by totiž měl ztvárnit hlavní roli v „epickém“ hororu jménem Weapons, který připravuje talentovaný Zach Cregger. Ten nám minulý rok nadělil velice kvalitní horůrek jménem Barbar, jemuž by se měli vyhnout především diváci, které děsí temné podzemní tunely.

O vývoji Creggerova nového hororu už navíc víme od ledna/januára, kdy filmař již odevzdal studiu New Line Cinema dokončený scénář, tudíž momentální stávka scenáristů by filmovou produkci snad ovlivnit neměla. Zatím však není známo, koho přesně si Pascal ve filmu zahraje. Podle režiséra bychom se každopádně měli dočkat mnohem ambicióznější a divnější podívané. 

Cregger zároveň odhalil, že Weapons bude svým stylem připomínat Magnolii (1999), slavný film Paula Thomase Andersona, v němž zazářily hvězdy jako Julianne Moore, William H. Macy, John C. Reilly a Tom Cruise. Znamená to snad, že se dočkáme povídkového formátu vyprávění, v němž budou dějové linky jednotlivých hrdinů vzájemně propojené? To se holt necháme překvapit.

Na konečný výsledek jsme ale velice zvědaví, protože Creggerův Barbar jednoznačně patřil mezi nejlepší horory minulého roku, který navíc slavil i komerční úspěch. Z malého rozpočtu, který činil jen 4,5 milionů dolarů, utržil film až 45,4 milionů.

Snímek Weapons by se měl začít natáčet někdy během letošního podzimu, do té doby bychom se snad mohli dozvědět nejenom další informace o ději, ale také o tom, kdo všechno se ještě k Pascalovi připojí. 

Jelikož Barbar slavil komerční úspěch, o Creggerův další horor se rázem začaly přetahovat nejrůznější studia a streamovací platformy. Ve hře tak byl například Universal, Netflix a Sony, ale vítězně z toho nakonec vyšla zmíněná spolčenost New Line Cinema. Její šéf, tedy Richard Brener, už na začátku roku uvedl, že se moc těší na spolupráci s Creggerem a jeho týmem, přičemž zároveň doufá, že budou moct v budoucnu onu spolupráci rozšiřovat skrze další filmy.

Cregger je přirozeně opět autorem scénáře, kromě režie by taktéž měl vykonávat úlohu jednoho z producentů. A kdo ví, možná nám jednoho dne nadělí také ten svůj vlastní film o Batmanovi, jehož scénář už má nějaký ten pátek dokončený. Zatím ale nepředbíhejme.