Herečka Mélanie Laurent se v Hollywoodu proslavila především díky své roli Shosanny z Hanebných panchartů (2009) od Quentina Tarantina. Francouzská hvězda si už ale hned několikrát zkusila i režisérskou práci. A už za necelý měsíc se na Netflixu objeví její nová akční komedie jménem Parťačky, kde si zároveň zahraje jednu z hlavních rolí. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem Carole (Laurent) a Alex (Adèle Exarchopoulos), dvou dobrých kamarádek, které jsou zároveň také profesionální zlodějky. Carole by už však ráda svou zločineckou kariéru ukončila. Aby však mohla začít s novým životem, tak bude muset přijmout ještě jednu poslední prácičku. 

K tomu však budou obě dvě potřebovat ještě jednu parťačku, ideálně někoho, kdo umí fakt skvěle řídit. Na scénu tak přichází závodnice Sam (Manon Bresch), která jim s jejich posledním úkolem pomůže. Ten se však od těch ostatních bude v určitém ohledu podstatně lišit.

Z traileru se ale zdá, že Carole bude během filmu s Alex řešit, zda zanechání zlodějského života je skutečně dobrý nápad. Snímek bude každopádně vycházet z grafického románu The Grande Odalisque z roku 2012, který vytvořili Jérôme Mulot, Florent Ruppert a Bastien Vives.

Mélanie Laurent v minulosti také zrežírovala filmy jako Respire (2014), Galveston (2018) a Bál šílených žen (2021). O scénář se postarali Cédric Anger a Christophe Deslandes.

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabelle Adjani, Félix Moati, Philippe Katerine a Leona D'Huy.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 1. 11. 2023.