Komiksová adaptace oblíbené sandbox videohry Minecraft se vrací zpět k českým a slovenským čtenářům. Poslední komiks z tohoto světa s podtitulem Chodí wither okolo vyšel na konci června/júna 2020 a zavedl nás do role dvojčat a zároveň lovců příšer Cahira a Orion, kteří museli přivést jejich mentora zpět.

Přečtěte si také: Nestačil vám příběh Minecraft Dungeons? Přečtěte si nový Minecraft komiks s podtitulem Chodí wither okolo

Nový titul však nemá s tím předešlým nic společného. Jedná se totiž o pokračování knihy Minecraft: První kniha příběhů, jež vyšla v roce 2019. Ta nás nezavedla přímo do role klasických NPC ze světa Minecraftu, ale k samotným hráčům. Hlavním hrdinou je obyčejný kluk Tyler, který se musel odstěhovat ze svého rodného města. Spolu s přáteli Evanem, Candace, Tobim a Grace však zůstává ve spojení prostřednictvím Minecraftu, kde spolu zažívají dobrodružné výpravy.

Pokračování s názvem Minecraft komis: Druhá kniha příběhů mají na svědomí americký komiksový scénárista Sfé R. Monster a výtvarnice Sarah Graley. Jak již bylo řečeno, tento komiks se díky nakladatelství CREW podívá i k českým a slovenským čtenářům.

„VÍTEJTE zpět ve Středosvětě, kde naše parta plánuje svou nejnovější výpravu k mořskému paláci! Ale do cesty se jim staví násilníci (ve hře i ve skutečnosti) a Evan, Tyler, Tobi, Candace a Grace musí najít způsob, jak se s nimi vypořádat!

Když se po útoku pirátů ocitnou tváří v tvář ještě větší hrozbě, všichni hráči si uvědomí, že se musí naučit spoléhat jeden na druhého, aby nebezpečí překonali.“

Minecraft komiks: Druhá kniha příběhů by měl vyjít 24. listopadu/novembra tohoto roku. Již teď si můžete na eshopu nakladatelství prohlédnout krátkou ukázku, která vás, nebo vaše mladší sourozence či potomky naláká na toto nové dobrodružství.