Vetřelec ještě ani zdaleka neřekl své poslední slovo. Nejenže se můžeme těšit na nový celovečerní film s momentálním názvem Vetřelec: Romulus, o který se postaral Fede Álvarez, ale v přípravě je už dlouho také televizní seriál, na nějž si zas posvítí talentovaný scenárista Noah Hawley (Fargo, Legion). O seriálu se mluví už dlouho, nicméně přednedávnem se věci daly pořádně do pohybu, protože před několika dny konečně padla první klapka, čímž se celý projekt posunul do hlavní části produkce. V rámci toho jsme se dozvěděli další jména hvězd, které se v připravované podívané objeví.

K seriálu se tak v první řadě připojil Alex Lawther, mladý britský herec, kterého můžeme znát ze sérií jako Černé zrcadlo (2011), The End of the F***ing World (2017) a Andor (2022). Zahrát by si měl postavu jménem CJ Hermit, medika a člena jednotky PTR (Prodigy Tactical Response), která patří do soukromé armády Prodigy Corporation. Jedná se o dobráka, který se ale momentálně utápí v žalu, protože ztratil celou svou rodinu, včetně své sestřičky Marcy. V seriálu by měl ztvárnit hlavní mužskou roli. 

K seriálu se přidává také Samuel Blenkin, další hvězda z Černého zrcadla, která si zahrála i ve spin-offu Zaklínače s titulem Pokrevní pouto (2022). Blenkin si zahraje postavu jménem Boy Cavalier, jednat by se mělo o generálního ředitele společnosti Prodigy Corporation, která se zaměřuje především na nejrůznější experimenty a biologické pokusy. Taktéž by se mělo jednat o jednu z primárních postav celého příběhu.

Dale se k seriálu připojuje i australská hvězda Essie Davis, která se objevila ve skvělém a bohužel vcelku nedoceněném hororu Babadook (2014). Zahrát by si měla vědkyni jménem Dame Sylvia, jejímž hlavním úkolem je starat se o postavu jménem Wendy a pomáhat ji, aby si zvykla na své nové tělo.

Tím se dostáváme k herečce Sydney Chandler, o jejímž zapojení víme už od konce jara. Kromě toho, že má v seriálu ztvárnit primární ženskou postavu, jsme ale o její úloze v té době nic nevěděli. To se ale nyní mění. Právě Chandler by měla ztvárnit „hybrida“ jménem Wendy, vědomí Hermitovy mrtvé sestry Marcy, které je zasazené ve zcela novém těle. Wendy tak disponuje nadlidskou sílou a rychlostí, i přestože má mysl desetileté dívky. Stává se tak přední postavou mezi ostatními hybridy, ovšem její cíle zatím nejsou jisté.

Obsazení uzavírá herec Adarsh Gourav, hvězda z indického dramatu Bílý tygr (2021), který si zahraje postavu jménem Slightly. O té ale zatím nic nevíme. 

Seriálový Vetřelec má oproti mnohým jiným produkcím jednu velkou výhodu. Drtivá většina herců totiž nepatří do organizace SAG-AFTRA, která se nedávno připojila ke stávkujícím scenáristům, ale k britskému protějšku Equity.

Natáčení, které odstartovalo v Thajsku, proto mohlo začít bez problémů. Ale bez problémů možná nepotrvá věčně. V obsazení se totiž i tak nacházejí hvězdy, které k organizaci SAG-AFTRA patří, například právě Sydney Chandler. V plánu je tedy zatím točit s herci, kteří pod organizaci nespadají, ale pokud stávka herců bude trvat několik měsíců, je zde bohužel možnost, že produkce se bude muset přece jenom pozastavit. 

Celkově bychom se měli dočkat osmi epizod. Co se hlavního příběhu týče, tak už dlouho víme, že by se měl odehrávat mnoho let před událostmi prvního filmu (1979) od Ridleyho Scotta. Podle informací z minulých by měl být děj zasazený přímo na planetě Zemi. Údajně někdy v 90. letech 21. století, což znamená, že bude zasazen do přibližně stejné doby, ve které se odehrával i snímek Prometheus (2012). Ale je možné, že nakonec bude vše úplně jinak. To se holt necháme překvapit.

Noah Hawley každopádně uvedl, že by rád Vetřelci vrátil určitou tajuplnost a nevypočitatelnost. Jsme tudíž moc zvědaví, co pro nás nakonec vymyslel. Seriál by měl premiérovat někdy ke konci roku 2024, samozřejmě tedy za předpokladu, že půjde vše dobře s produkcí.