V roce 2013 spatřil světlo světa film Pacific Rim od známého režiséra Guillerma del Tora, který předtím točil například Hellboye (toho lepšího), Faunův labyrint nebo Tvář vody. Tento tvůrce si pro Pacific Rim vzal inspiraci z japonského anime. Konkrétně mecha žánru. Pokud s ním nemáte žádné zkušenosti, jde o sci-fi akční žánr, kde v hlavní roli vystupují obří roboti řízení lidmi, takzvaní mechové. U nás nejde o velmi oblíbený žánr, ale v Japonsku je stále aktuální a má spoustu fanoušků.

Zmíněný film del Tora si pohrává s myšlenkou, že v tichém oceánu se otevřela trhlina, která nás spojí s Protisvětem, z nějž přichází obří monstra zvaná Kaiju. Lidstvo nemá jinou možnost, než postavit obří mechy a pustit se s nimi do boje na život a na smrt. V roce 2018 dostal film pokračování Pacific Rim - Útok na Zemi od režiséra Stevena S. DeKnighta (Spartacus, Daredevil). Ten si ale vysloužil o něco vlažnější přijetí nežli první díl.

Nyní jsme se dočkali první ukázky na netflixovský amine spin-off Pacific Rim: Země nikoho (Pacific Rim: The Black). Animace se chopili Polygon Pictures (Ajin, Godzilla), odborníci na 3D animaci. Jako tvůrci jsou uvedeni Greg Johnson (animovaný Wolverine And The X-Men) a Craig Kyle.

Příběh se bude odehrávat po filmech, kdy jsou mechové Jaegerové již minulostí. Austrálie byla obsazena Kaiju a všichni obyvatelé kontinentu byli evakuováni. Opuštění teenageři Taylor a Hayley se zde snaží najít své rodiče. V tomhle úkolu jim pomůže zapadlý Jaeger, kterého se naučí pilotovat a pomůže jim přežít v tomto postapokalyptickém světě. Seriál bude mít premiéru 4. března.