Slavná filmová série Planeta opic si pomalými kroky dláždí cestičku pro svůj velkolepý návrat. V následujících letech bychom se totiž měli dočkat dalšího filmového ztvárnění, které by mělo navázat na úspěšnou trilogii o opičákovi Caesarovi. Ovšem nemá to být žádná jednorázová záležitost, studio 20th Century by totiž údajně chtělo natočit vytvořit trilogii novou.

A už se nám také konečně začíná tvarovat samotné obsazení. Nedávno vyšlo najevo, že do připravovaného filmu byl obsazen mladý herec Owen Teague. Ten by měl ztvárnit zatím nepojmenovaného opičáka, který bude zároveň jednou z hlavních postav snímku. Tvůrci momentálně hledají představitele pro jeho lidský protějšek, který by měl úlohu hlavního protagonisty zastávat také. 

Američan Owen Teague je celkově stále poměrně neznámým hercem. Objevil se například v obou dvou dílech filmové adaptace slavného hororu To, kde ztvárnil postavu Patricka Hockstettera. Objevil se ale také v seriálech jako Bloodline, Paní Fletcherová a The Stand. Server Deadline uvedl, že herec zástupce 20th Century ohromil na kamerových testech, po kterých mu následně role přistála k nohám. Tak snad se dočkáme úctyhodného Caesarova nástupce!

Režisér Wes Ball, který má film natočit, na projektu pracuje už několik let, taktéž se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner). Se scénářem mu pomáhal Josh Friedman, který je tvůrcem seriálů Terminátor: Příběh Sáry Connorové a Ledová archa. Taktéž se podílel na tvorbě scénáře k nejnovějšímu snímku terminátorské série, kterým byl film Terminátor: Temný osud.

Pokud vše půjde dobře, produkce další opičí podívané by mohla začít někdy v průběhu letošního podzimu. Předešlá trilogie s Caesarem, kterého ztvárnil Andy Serkis, se u fanoušků těší velké oblibě, plus špatně si nevedla ani z komerčního hlediska. Úsvitu planety opic se dokonce podařilo z rozpočtu 170 milionů dolarů vydělat přes 710 milionů. Tudíž vyrovnat se jejím kvalitám s dalšími filmy rozhodně nebude jednoduchý úkol. Budeme tedy tvůrcům držet palce!

Snímek by se mohl v kinech objevit už někdy ke konci roku 2023, případně v první polovině roku 2024.