Bílé křídlo, je první sci-fi román ze série Přes práh smrti do života, který napsala začínající česká autorka Sarah Maya Židek. Příběh se odehrává ve vesmíru, kde zuří válka mezi čtyřrukými anunnaki a reptiliány. Hlavním hrdinou je reptiliánský princ Alartaryr Ascog, jehož život se rázem promění v noční můru. Pokud vám nestačí tento krátký popis, v následujícím odstavci naleznete oficiální anotaci.

„Vesmírem cloumá válka mezi rasou čtyřrukých anunnaki a reptiliánů, schopných proměňovat se do obřích stvůr. Prince Alartaryra Ascoga zastihne v útlém mládí a připraví ho o otce, který se nevrací z diplomatické cesty k anunnaki. Na ramena pozůstalé matky a syna dopadá tíha celého Szuvaru. Za úsvitu slunečného dne je princ návštěvníky v tmavých uniformách unesen daleko za hranice atmosféry z dosahu kohokoliv, kdo by ho mohl osvobodit. Plna beznaděje se jeho matka uchýlí k radikálnímu kroku a doufá, že tím svému synovi otevře cestu domů. Sotva může tušit, čím vším si prošel a co čeká toho, koho mu vyslala na pomoc jen pár minut před svou smrtí.“

Na to, že se jedná o knihu napsanou mladou začínající autorkou, námět vypadá zajímavě a svět knihy celkem dost propracovaně. Aby však titul mohl v klidu vyjít pro veřejnost, musí nejdříve úspěšně projít crowdfundingovou kampaní na portálu Pointa.cz. Pro úspěšné vydání je potřeba vybrat 154 000 korun. A i když bylo doposud vybráno pouhých 3 277 korun, během následujících 25 dní, kdy kampaň poběží, by se požadovaného goalu mohlo dosáhnout.

Přečtěte si také: Přichází souboj dvou odlišných ras v knize Fialová

Samotný úspěch je však jen na vás, čtenářích. Vybrat si můžete z několika úrovní odměn, které obsahují nejen elektronickou verzi nebo tu fyzickou, ale také podpis autora, věnování, záložky nebo sošku draka ze samotvrdnoucí hmoty. Pokud vám však stačí jen samotná kniha, za elektronickou verzi zaplatíte 249 korun. Fyzické vydání stojí od 279 do 349 korun podle toho, jak moc budete s koupí otálet.

Více informací o titulu, autorce a úrovních odměn naleznete na stránce kampaně. Jak již bylo dříve řečeno, kampaň poběží ještě dalších 25 dnů. Pokud však budete otálet, za knihu samozřejmě zaplatíte větší sumu.