Americký režisér Shaka King pravděpodobně ctí heslo, že na minulost by se nemělo zapomínat. Ve svém novém celovečerním snímku s názvem Judas and the Black Messiah nahlédne do života Freda Hamptona, jehož jméno je spojováno s významnou politickou organizací, která v průběhu druhé poloviny minulého století ve Spojených státech bojovala za práva Afroameričanů. Studio Warner Bros. Pictures, které produkci tohoto snímku zastřešuje, nedávno vypustilo do světa nový trailer.

Strana černých panterů (v originále Black Panther Party) sehrála zejména na přelomu 60. a 70. let minulého století významnou roli v soudobé americké společnosti, kde pomocí monitorování strážců zákona aktivně bojovala proti policejní brutalitě vůči svým členům. Jednou z klíčových postav tohoto sociálního hnutí byl Fred Hampton (Daniel Kaluuya), jehož činy, z nichž mimo jiné vzešla řada podpůrných aktivit pro afroamerickou komunitu, se otiskly do scénáře dramatu, které disponuje životopisnými prvky a nostalgickou atmosférou.

Přečtěte si také: Režijní debut Reginy King s názvem One Night in Miami se představuje v oficiálním traileru

Tehdejší ředitel FBI J. Edgar Hoover (Martin Sheen) označil hnutí za největší hrozbu vnitřní bezpečnosti země. Příběh snímku se tedy zaměřuje na to, jak se informátor federálního úřadu William O’Neal (LaKeith Stanfield) pokouší infiltrovat mezi Pantery, aby se s opovrženíhodnými úmysly přiblížil k tomu, který má v jejich řadách nejsilnější hlas. „Můžeš zabít revolucionáře, ale nemůžeš zabít revoluci,“ říká.

Touha po kariéře, manipulace, zrada a bolestné osudy zástupců afroamerické komunity – to jsou motivy, kterým budou diváci snímku Judas and the Black Messiah muset čelit, a to od 12. února 2021, kdy se objeví ve vybraných kinech, ale také na HBO Max. Ve snímku si vedle hlavních představitelů zahrají také Dominique Fishback, Jesse Plemons nebo Terayle Hill.