Loni na jaře jsme se dozvěděli, že se náš starý dobrý hromotluk z bažin s mnoha vrstvami vrátí i pro plnohodnotné páté dobrodružství. Shrek 5 je skutečně ve výrobě, přičemž i nadále to vypadá, že bychom se ho měli dočkat v roce 2025. Ještě před rokem však Chris Meledandri, generální ředitel společnosti Illumination Studios, uvedl, že by se svého vlastního filmu mohl dočkat i věčně ukecaný Oslík v podání Eddieho Murphyho.

A nyní nám to potvrdil i zmíněný herec, kterého brzy opět uvidíme jako Axela Foleyho v dalším díle Policajta v Beverly Hills. Murphy uvedl, že Oslík se svého vlastního spin-offu skutečně dočká, ovšem nejdříve musí dokončit práce na pátém Shrekovi. Už několik měsíců s ostatními herci nahrává pro film jednotlivé repliky, přičemž první dějství by už měl mít herec dokončené. Zbytek by měl dodělat ještě během letoška. 

Návrat do pohádkového světa slavného zeleného zlobra není příliš překvapující, však se stačí podívat, nakolik skvěle si vedl spin-off Kocour v botách: Poslední přání (2022). Nejenže se na něj ze všech stran lepila samá chvála, ale také si vedl skvěle z komerčního hlediska. Z rozpočtu kolem 110 milionů se mu podařilo utržit přes 483 mega, což byl pro studia DreamWorks Animation a Universal Pictures jednoznačný úspěch. Není proto divu, že oba dvě společnosti chtějí v onom slavném světě ještě nějaký čas zůstat.

Předpokládá se, že pro pátý díl se opět vrátí na scénu také Mike Myers jako Shrek a Cameron Diaz jako princezna Fiona, vyloučená není ani účast Antonia Banderase, který by mohl opět propůjčit hlasem výše zmíněnému kocouřisku. 

O příběhu Shreka 5 zatím nic nevíme, stejně tak by nás zajímalo, kdo se vlastně postará o režii a o scénář. Tak doufejme, že se odpovědí dočkáme co nejdříve.