Už nějaký ten pátek víme o tom, že slavný mexický filmař Guillermo del Toro chystá svou vlastní filmovou verzi o Frankensteinovi a jeho monstru, kterou vytvoří pod dohledem Netflixu. Kolem celého projektu už od letošního jara krouží tři herecká jména: Oscar Isaac (Duna), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny) a Mia Goth (Pearl). V té době ale ještě nebylo jasné, jakých rolí se vlastně chopí, ovšem toto tajemství nedávno rozlouskl server What’s on Netflix.

Doktora Frankensteina by si podle všeho měl zahrát Andrew Garfield, jeho slavné monstrum ztvární Oscar Isaac a Frankensteinovu nevěstu zas Mia Goth.

Překvapení to nicméně moc není, vlastně jsme na Nerdfixu úplně ten samý výsledek predikovali už na jaře, když se objevily informace o obsazení. 

Jelikož Guillermo del Toro má s hororovým žánrem opravdu velice bohaté zkušenosti, můžeme očekávat, že jeho verze slavného příběhu od autorky Mary Shelleyové, která ho sepsala na začátku 19. století, bude náležitě temný. Snímek má zatím jen pracovní název Prodigal Father, skutečné jméno filmu bychom se mohli dozvědět příští rok, kdy se rozjede natáčení. Přesněji by měla první klapka padnout někdy v únoru 2024.

Režisér se netají tím, že Frankenstein byl jeho vysněným projektem, který toužil natočit od doby, co poprvé zhlédl slavnou celovečerní verzi z roku 1931 od Jamese Whalea. Do konce roku se pravděpodobně dozvíme ještě další jména herců, kteří se k projektu připojí. 

Na palubu filmu také krátce po začátku měsíce nastoupil i Christoph Waltz (Nespoutaný Django), ovšem zatím není známo, koho přesně si vlastně zahraje, mělo by ale jít o jakéhosi Evropana.

Po Frankensteinovi se del Toro plánuje vrhnout na filmovou adaptaci knihy Pohřbený obr od Kazua Ishigura, ale tento projekt je ještě na míle vzdálený.

Jeho Frankenstein zatím oficiální datum premiéry nemá, objevit by se ale měl na Netflixu.