Mexický filmař Guillermo del Toro může momentálně se vší parádou slavit, protože si před několika dny odnesl domů svého třetího Oscara za stop-motion animák o Pinocchiovi. To ale samozřejmě neznamená, že si bude slavný režisér Hellboye nyní válet šunky, usilovně už totiž pracuje na svém nadcházejícím snímku, který bude adaptací dalšího slavného knižního díla.

Del Toro si totiž brousí zuby na novou hranou verzi Frankensteina, magnum opus anglické spisovatelky Mary Shelleyové, která příběh o titulním vědci a jeho monstru sepsala na začátku 19. století. Režisér sice ještě stále píše scénář, ale podle serveru Deadline se zdá, že už se nachází v dokončovací fázi.

Zajímavé ale je, že chystaný snímek už možná našel svou hlavní hereckou trojici. Jak se zdá, v novém Frankensteinovi se objeví Oscar Isaac, Andrew Garfield a Mia Goth. Herci sice ještě nejsou k projektu oficiálně upsaní, ale všichni tři se už údajně s del Torem sešli, přičemž mu potvrdili, že se k filmu rádi připojí. 

Není ovšem jasné, v jaké době se nový Frankenstein bude odehrávat. Zavítáme o pár stovek let zpět do minulosti? Nebude se dočkáme nějaké unikátní verze z moderních časů? To nám snad odhalí příští měsíce. Pokud ovšem přihlédneme k del Torově lásce k hororovému žánru, můžeme patrně počítat s tím, že nás čeká řádně temné pokoukáníčko.

Zatím není známo, jaké postavy si zmíněná trojce herců má zahrát, ale Mia Goth by údajně mohla ztvárnit Frankensteinovu snoubenku Elizabeth Lavenzu. Pokud bychom měli hádat, tak samotného Viktora Frankensteina by mohl ztvárnit Andrew Garfield, přičemž role jeho slavného monstrózního výtvoru by pak mohla připadnout Isaacovi. Ale kdo ví, třeba to bude naopak!

Stejně tak je možné, že představitelem Frankensteinova monstra se nakonec stane del Torův dlouholetý spolupracovník Doug Jones, který se už v rámci režisérovy filmografie stal tváří Abrahama Sapiena z Hellboye, fauna z Faunova labyrintu a Amphibian Mana z Tváře vody. Odpovědí se snad dočkáme během následujících týdnů. 

Oscar Isaac a Andrew Garflied už jsou ve filmovém světě poměrně dost známá jména, ovšem Mie Goth se začala herecká kariéra na plné obrátky rozjíždět teprve před několika lety. Obzvlášť velkou pozornost na sebe upoutala před rokem, kdy se objevila v hororech X a Pearl, o které se postaral Ti West. Letos také ztvárnila jednu z hlavních rolí v hrůzném snímku Infinity Pool od Brandona Cronenberga, který vychvalovali hlavně kritici.

Co se týče chystaného Frankensteina, na jeho výrobu by měl dohlížet opět Netflix. Zatím ovšem není známo, kdy přesně bychom se mohli snímku dočkat. Po Frankensteinovi se del Toro posléze vrhne na adaptaci knihy Pohřbený obr od Kazua Ishigura, která bude opět ve stylu stop-motion animace.