Neobvyklý český fantasy román Šedá od Dalibora Váchy (Nikam) se dočká pokračování. Informace přineslo nakladatelství Epocha prostřednictvím příspěvku na facebookovém profilu Fantastická Epocha. Fanoušci se opět mohou těšit na pořádnou akční jízdu z alternativní historie.

Hlavní premisou Váchovy fantaskní série je takzvaná šedá, záhadná věc, skrze kterou čerpají lidé s paranormálními schopnostmi svou sílu. Jejich schopnosti jsou však spíše prokletím, protože jsou lovnou zvěří pro tajné oddělení armády.

V druhém románu s názvem Rudá se Sovětský svaz opět rozhodl expandovat do střední Evropy a vzít si vše, co vždy považoval za své. Lidé s paranormálními schopnostmi, takzvaní Espeři, se objevují stále víc a víc, ale stále nejsou v bezpečí. „V oblasti odstavené jaderné elektrárny Temelín se shromažďuje nepochopitelná substance, šedá, která hrozí, že urychlí všechny probíhající změny, nebo je dokonce odkloní na ještě nebezpečnější trajektorii.“  

V knize se samozřejmě opět objeví i jedna z hlavních postav, dívka Jenovéfa, která se stále snaží přežít a najít cestu světem, jenž je dosti podobný tomu našemu. „Jen v něm občas něco chybí nebo něco zatraceně nebezpečného přebývá.“

Podle informací z facebookového příspěvku se druhý díl série Šedá s názvem Rudá nachází v tiskárně, což znamená, že se již brzy objeví v prodeji. Kromě této informace se nakladatel pochlubil i krásnou obálkou od Jiřího Arbe Miňovského.

Podle předběžných informací by mělo datum vydání spadat na konec srpna/augusta 2021. Jak je u Epochy zvykem, těsně před vydáním si budete moci knihu předobjednat na eshopu nakladatelství za nižší cenu.