Pokračování Avatara je zcela bezpochyby jedním z nejočekávanějších filmů posledních několika let. Druhý díl velkolepého sci-fi dobrodružství na planetě Pandora se však dočkal hned osmi odkladů. Zcela původně režisér James Cameron plánoval druhý díl vydat již v roce 2014, nicméně k tomu očividně nakonec nedošlo. Momentálně je premiéra filmu stanovená na 15. 12. 2022, přičemž mnozí fanoušci se začínají obávat toho, že film bude nakonec opět odložen. A to i přestože produkce je už nějakou dobu u konce. Dosud jsme se totiž nedočkali další várky pořádných filmových fotek, přičemž ani po nějakém tom teaser traileru nejsou nikde stopy. Pokud však mezi tyto ustarané fandy patříte, tak žádný strach. Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, nedávno v rozhovoru pro The Hollywood Reporter potvrdil, že Avatara 2 se letos stoprocentně dočkáme. Sdělil taktéž následující:

,,Naprosto to diváky ohromí. Nemáte ani tušení, co pro vás Jim chystá.“

Máme důvod mu věřit? Rozhodně. James Cameron se netají tím, že by s druhým dílem rád překonal jedničku, která je momentálně komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob. Toto prvenství filmu na nějaký čas přebrala marvelovka Avengers: Endgame, která vydělala až 2,7 miliard dolarů. Když se však Avatar na nějaký čas vrátil do kin, svou komerční korunu získal zpět. Jeho celosvětový výdělek tak činí 2,8 miliard dolarů. Cameron se však rozhodně nehodlá zastavit pouze u jednoho pokračování. V plánu je i Avatar 3, který by měl vstoupit do kin 20. 12. 2024. A pokud budou obě dvě pokračování slavit úspěch, tak bychom se v budoucnu měli dočkat i Avatara 4 a 5. Cameron chce zkrátka vybudovat jednu obrovitánskou filmovou sérii, která zcela ovládne světový box office. 

Avatar 2 má přivést zpět i mnoho herců z původního obsazení prvního filmu. Dočkáme se tak Sama Worthingtona jako Jakea Sullyho, Zoe Saldany jako Neytiri, Stephena Langa jako plukovníka Milese Quaritche, Giovanniho Ribisiho jako těžařského bosse Parkera Selfridge, Joela Davida Moora jako doktora Norma Spellmana a Sigourney Weaver jako Grace Augustine.

Mimo jiné se také dočkáme herců jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet. Samotný příběh by se tentokrát měl z velké části odehrávat v podmořských hlubinách planety Pandory. Budeme tak opět sledovat život Jakea a Neytiri, jejichž idylku naruší stará hrozba z minulosti. Že by se lidstvo vrátilo pro odplatu?