Příští rok v létě nás čeká opravdu pořádná filmová nadílka. Její součástí bude i zbrusu nový film od Christophera Nolana, který ponese název Oppenheimer. Pojmenován je samozřejmě po slavném teoretickém fyzikovi, který byl jedním z hlavních tvůrců atomové bomby. Nolan se tak se snímkem vrací do období druhé světové války, které již navštívil se svých filmem Dunkirk z roku 2017. A nedávno jsme se od serveru Total Film dočkali zbrusu nových fotek, které si můžete prohlédnou níže.

Fotky tak zachycují nejenom titulní postavu v podání Cilliana Murphyho, ale i jeho ženu Katherine Vissering, kterou si zas zahrála Emily Blunt. Na jedné z fotek si také můžeme konečně pořádně prohlédnout i Roberta Downeyho Jr., který si ve snímku zahraje Lewise Strausse, předsedu americké komise pro atomovou energii. Nechybí ani fotka z natáčení, na které se objeví sám Nolan. 

Zveřejnění nových fotek může naznačovat, že bychom se v nejbližší době mohli dočkat dalšího oficiálního traileru, ale neradi bychom to zakřikli. Nolan při psaní scénáře silně vycházel z knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer z roku 2005, o kterou se postarali Kai Bird a již zesnulý Martin J. Sherwin.

Jedná se taktéž o režisérův první film, který vznikl pod taktovkou studia Universal. Těšit bychom se tak měli na temné životopisné drama o muži, který se bude muset vypořádat s následky faktu, že pro lidstvo vytvořil tu nejstrašlivější a nejničivější zbraň všech dob. 

Snímek se taktéž může chlubit fakt parádním obsazením. Kromě výše zmíněných se ve filmu také objeví například Benny Safdie jako maďarský vědec Edward Teller, tvůrce vodíkové bomby, a také Florence Pugh, která si zas zahraje Jean Tatlock, Oppenheimerovu milenku a členku Komunistické strany Spojených států.

Mezi další velká herecká jména patří například Matt Damon, Rami Malek, Jack Quaid, Josh Hartnett, Dane DeHaan a Kenneth Branagh.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.