Filmař Oz Perkins už za několik týdnů pošle do kin svůj skvěle vyhlížející krimi horor Longlegs, který však bohužel stále ještě nemá stanovenou českou premiéru. Už nějaký čas je ale také dotočená jeho další hrůzná podívaná, kterou bude Opice (The Monkey), filmová adaptace známé povídky od legendárního Stephena Kinga.

A nyní máme konečně na světě i datum premiéry. Server Empire hlásí, že snímek dorazí do kin 21. 2. 2025, u nás zřejmě klasicky o den dřív. Perkins uvedl, že i přestože se bude jednat o horor, těšit se zároveň máme i na vtipný, nostalgický a dojemný snímek. Zároveň také dodal, že v porovnání s Longlegs, z něhož ona temná hrůza vyloženě srší na všechny strany, se bude jednat o úplně jiný druh filmu. Tak uvidíme, co na to pak řekne sám Stephen King. 

Děj filmu se zaměří na dvojčata Hala a Billa, kteří jednoho dne najdou na půdě svého otce hračku v podobě opičky, jež v každé ruce drží činely. Bratři však netuší, že opička je prokletá. A kdykoliv s činely třískne o sebe, na jednoho z blízkých obou bratrů rázem čeká smrt.

Bratři se rozhodnou opici vyhodit a pokračovat ve svých životech, které se po nějaké době rozejdou. Když ale záhadná úmrtí znovu začnou, bratři se musí opět setkat, aby našli způsob, jak opici definitivně zničit.

Oz Perkins, který se postaral o režii i scénář, má za sebou horory jako The Blackcoat's Daughter (2015) a Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020).

Těšit se můžeme na herce jako Theo James, Tatiana Maslany, Elijah Wood, Christian Convery, Colin O'Brien, Rohan Campbell, Sarah Levy a Laura Mennell.