Už od minulého roku víme, že někdy v budoucnu se dočkáme celovečerní filmové adaptace povídky Opice (The Monkey), za kterou stojí legendární Stephen King.

Server Deadline nedávno odhalil, že před týdnem konečně padla poslední klapka, tudíž snímek může zamířit do postprodukce. Od loňského roku už víme, že hlavní role se chopí britský herec Theo James, který nedávno zazářil v seriálových Gentlemanech od Guye Ritchieho.

Jelikož je ale nyní hlavní část produkce u konce, výše zmíněný server odhalil, kdo všechno se v chystané adaptaci Opice ještě objeví. A v některých případech jde o velice známá jména. Jedny z primárních postav si mají zahrát Elijah Wood (Pán prstenů) a Tatiana Maslany (She-Hulk: Neuvěřitelná právnička).

Dále se k nim připojují herci Christian Convery (Sweet Tooth: Chlapec s parožím), Colin O’Brien (Milý Edwarde), Rohan Campbell (Hardyho chlapci) a Sarah Levy (Moje krásná učitelka).

Příběh se zaměří na dvojčata Hala a Billa, kteří jednoho dne najdou na půdě svého otce hračku v podobě opičky, jež v každé ruce drží činely. Bratři však netuší, že opička je prokletá. A kdykoliv s činely třískne o sebe, na jednoho z blízkých obou bratrů rázem čeká smrt. Bratři se rozhodnou opici vyhodit a pokračovat ve svých životech, které se po nějaké době rozejdou. Když ale záhadná úmrtí znovu začnou, bratři se musí opět setkat, aby našli způsob, jak opici definitivně zničit.

Christian Convery si dvojčata zahraje během jejich dětských let, Theo James zas během dospělosti. 

O scénář a režii se postaral Oz Perkins, který nám nadělil hororovou podívanou Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020). Taktéž se od něho ještě letos dočkáme velice slibně a hrůzostrašně vyhlížejícího snímku jménem Longlegs.

Jedním z producentů je i mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů), který na výrobu filmu dohlížel se svou společností Atomic Monster. Zatím ale není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.