Režisér Adam Wingard po komerčním úspěchu svého nejnovějšího snímku Godzilla x Kong: Nové impérium, který má na kontě již přes půlmiliardy dolarů, už možná s Warnery otevřel nejedno oslavné šampaňské. Co ale americký filmař chystá dalšího?

Inu, pokud jste trochu obeznámeni s jeho filmografií, tak asi víte, že Winguard je velkým fanouškem hororového žánru. S horory v podstatě začínala jeho režisérská kariéra, přičemž jeho prvním velkým úspěchem byla home invasion podívaná jménem You're Next (2011). Točil také třeba jak pro povídkový horor V/H/S (2012), tak i následné pokračování (2013). Jeho posledním čistokrevným hororem byl titul Blair Witch: 20 let poté (2016), na který se ale radši snažíme zapomenout. A vypadá to, že režisér se k hororu alespoň částečně vrátí i ve svém chystaném filmu. 

Wingard připravuje zatím poněkud tajemný titul jménem Onslaught, o který se přetahovalo hned několik velkých studií. Vítězně z toho nakonec vyšlo nyní již světově proslulé A24, které si potrpí na kvalitu. O samotném ději vůbec nic nevíme, jednat by se ale mělo o jakýsi akční horor, s nímž se režisér má vrátit ke svým kořenům. Je také přirovnáván k výše zmíněnému horůrku You're Next a režisérově akčňáku The Guest (2014) s Danem Stevansem v hlavní roli.

Winguard by se měl postarat jak o režii, tak i o scénář, na němž se bude ještě podílet jeho dlouholetý spolupracovník Simon Barrett. První klapka by měla padnout někdy letos na podzim. 

Bude to vůbec poprvé, co bude Wingard s A24 spolupracovat, tak snad se máme nač těšit. Zatím nevíme, kdo všechno si ve filmu vlastně zahraje, snad se to ale dozvíme ještě během letoška.

Datum premiéry film ještě nemá, odhadem bychom to ale viděli na konec příštího roku, případně na začátek roku 2026.