Jedním z nejrozporuplněji hodnocených snímků na letošním filmovém festivale v Cannes byla absurdní politická satira jménem Drby (Rumours), která se může chlubit řádně hvězdným obsazením. Po kratičkém teaseru zde máme i plnohodnotný trailer, který slibuje řádně bizarní zážitek plný různých alegorií na (zřejmě) demokratickou společnost, jenž určitě nebude pro každého. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Děj filmu se bude točit kolem setkání předních představitelů států sdružených do uskupení G7. Zde se sedm vůdců nejbohatších demokracií světa pokoušejí navrhnout předběžné prohlášení týkající se jakési globální krize. Příliš jim to ale nejde. A to ještě budou muset čelit surrealistickému kolotoči, do něhož budou patřit oživlé archeologické nálezy, obří mozek, jenž se skrývá kdesi v lesích, a otravná mlha.

Film má podle všeho nabídnout mix komedie, apokalyptického hororu a telenovely. Z traileru to vypadá docela zábavně, teď už jen musíme doufat, že na tom bude stejně i samotný film. 

O režii se postaralo filmařské trio Evan Johnson, Galen Johnson a Guy Maddin, jejich posledním filmem byla experimentální Zelená mlha (2017). Scénář zpracoval Evan Johnson.

Těšit se tak můžeme na herce jako Cate Blanchett, Charles Dance, Roy Dupuis, Denis Ménochet, Nikki Amuka-Bird, Takehiro Hira, Alicia Vikander, Zlatko Burić, Ralph Berkin, Rolando Ravello a Tomi Kosynus.

V amerických kinech od 18. 10. 2024, na oznámení o české premiéře stále čekáme.