Herec Peter Facinelli se především proslavil díky filmové sérii Stmívání, kde si zahrál hlavu upírské rodiny Cullenů. Před několika lety si ale také zkusil osahat otěže režie. A právě letos nám nadělí svůj třetí zrežírovaný film, ve kterém si zároveň zahraje jednu z hlavních rolí. Těšit se proto můžeme na jeho thriller On Fire, přičemž na oficiální upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Davea Laughlina (Facinelli), jehož rodina, jmenovitě jeho syn Clay (Asher Angel) a těhotná manželka Sarah (Fiona Dourif), žije poklidným životem uprostřed lesů. Už velice brzy ale budou muset všichni čelit strašlivé katastrofě, ve které započne boj o život. 

Poblíž jejich domova vypukne velký a rychle se šířící lesní požár, který celé poklidné místo změní na jedno velké peklo. Daveova rodina se evidentně zprvu domnívá, že dokáže požár přečkat, ale brzy si uvědomí, že pokud z místa neprchnou, stane se jejich hrobem. Vydávají se proto na extrémně nebezpečnou cestu, na které se k nim připojí i stařec George (Lance Henriksen), jenž se podle popisu jednotlivých postav zdá být Daveovým otcem.

Sám Facinelli poznamenal, že film vzdává hold odvážnému úsilí hasičů a záchranářů, kteří jsou v rámci zachraňování životů odhodláni vrhnout se střemhlav do ohně. Zároveň také doufá, že svým filmem donutí diváky zamyslet se nad tím, jak těmto katastrofám předcházet. Dále sdělil, že snímek zabředne do témat víry, naděje a nových začátků, to vše na pozadí světa, který se potýká s rostoucí hrozbou klimatických změn a lesních požárů.

Facinelli snímek natočil spolu s Nickem Lyonem, který se zároveň podílel na scénáři. Na tom s ním pracoval také ještě Ron Peer (Bullet).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ashlei Foushee, Glenn Morshower, Laurie Coker, Michael Vincent Berry, Johnny Horn, Jillian Goldman, Ammie Masterson a Dana Wing Lau.

V amerických kinech se snímek objeví 29. 9. 2023, o premiéře u nás zatím informace nemáme.