Na konci příštího měsíce nám Netflix nadělí krátký britský animák od studia Aardman Animation, který ponese název Robin není myš. Že vám jméno studia nic neříká? To nevadí, stoprocentně totiž budete znát některé předchozí animáky, které pod touto britskou firmou vznikly. Aardman Animation je známá především díky své hlínové stop-motion animaci, se kterou grafici přivedli na svět filmová díla jako Slepičí úlet, Spláchnutej, Ovečka Shaun a samozřejmě i to nejznámější dílo, kterým je legendární Wallace a Gromit. Nadcházející krátký animák byste si proto neměli nechat ujít, protože Aardman Animation jsou opravdu zárukou kvality. 

Příběh bude vyprávět o mladé července, kterou vychovala rodina myší. Když si ale ptáček uvědomí, že ve skutečnosti není žádným hlodavcem není, vydá se na velkolepou cestu za sebepoznáním, aby mohla odhalit své původní rodinné kořeny. O scénář a režii se postarali Michael Please a Daniel Ojari, poměrně neznámí tvůrci, kteří už ale mají s krátkými animacemi určité zkušenosti. Please je například zodpovědný za vtipný originální kraťas The Eagleman Stag a Ojari za podmanivou podívanou Slow Derek. Na scénáři se taktéž podílel Sam Morrison, který v roce 2002 vyhrál cenu za nejlepší animovaný film Donkey Town na festivale v Melbourne. Je taktéž jedním ze scénáristů, kteří se podíleli na tvorbě animovaného rodinného seriálu Prasátko Peppa. 

Výkonnou producentkou filmu bude Sarah Cox, přičemž o hudbu a text k písničkám se postará kapela The Bookshop Band. Ve snímku uslyšíme herce jako Bronte Carmichael, Adeel Akhtar, Richard E. Grant a Gillian Anderson. I přestože děj filmu se bude odehrávat na Vánoce, my se ho dočkáme o měsíc dřív, respektive 27. 11. 2021, kdy bude k mání na Netflixu.