Streamovací platforma Apple TV+ zveřejnila první sadu obrázků Pačinka (v originále Pachinko), očekávaného dramatického seriálu založeného na stejnojmenné knize, za kterou stojí korejsko-americká autorka Min Jin Lee. První snímky lákají na mezinárodně uznávané herecké obsazení, jež zahrnuje Akademií oceněnou herečku Yuh-Jung Youn a jihokorejského herce a zpěváka Lee Min-ha.

Obrázky ukazují širokou škálu lokací, a to od malé vesnice na venkově až po korporátní budovu uprostřed rušného velkoměsta. Seriál tak dokazuje, že milostný příběh protne několik oblastí Koreje, Japonska a Spojených států, v čemž se odráží mezinárodní povaha limitované série a vlastnosti multikulturní produkce.

Synopse zatím neprozrazuje mnohé, nakolik mluví pouze o nezapomenutelném příběhu války a míru, lásky a ztráty, stejně tak jako o triumfu a zúčtování. Původní román však nabízí podstatně více vodítek o tom, co lze od nadcházející série očekávat. Kniha Jin Lee je vyprávěna ve třech částech, z nichž se každá odehrává v jiné generaci. Hlavní protagonistkou je Sundža (Youn), negramotná dívka z malé jihokorejské vesnice, která za celý život poznala hodně dřiny a jen málo vlídnosti a pochopení. Těsně před válkou ji osud zavane do Japonska, kde se kromě bídy musí potýkat i s pohrdáním a diskriminací. Rodina je pro ni vším, požehnáním i prokletím. Svým dětem se ze všech sil snaží zajistit lepší život, ale vzdělání samo o sobě nestačí. Nabízí se tedy podnikání v pačinku, což je pro Korejce v Japonsku jediný způsob, jak zbohatnout, ale peníze nejsou zárukou štěstí.

„Říká se, že existují projekty, které přicházejí a mění samotné jádro toho, kým jste jako filmař a člověk. Nepochybně je pro mě takovým projektem Pačinko. Nejen, že je to příběh mých předků, ale je to zároveň i moje pocta jim,“ komentuje výkonný producent Soo Hung, který sérii o tom, jak je těžké ve stínu nepřijetí společností přijmout sám sebe, vytvořil a stal se rovněž jejím showrunnerem.

V řadách výkonných producentů figurují také Kogonada a Justin Chon, každý z nich navíc režíroval čtyři epizody. Těch by se diváci měli dočkat přesně v pátek 25. března 2022, kdy budou mít na Apple TV+ globální premiéru první tři části Pačinka. Poté budou nové epizody vydávány v týdenním intervalu, a to každý další pátek až do 29. dubna.