Dlouho očekávaná hra Gotham Knights se k nám nezadržitelně blíží. Na konzole nové generace a PC hra dorazí již 25. října toho roku. Na kalifornském Comic-Conu jsme se kromě představení rytířky Gothamu Batgirl dočkali ještě jedné novinky zapadající do tohoto herního světa. Ve stejný den, kdy vyjde hra, totiž začne vycházet šestidílná komiksová minisérie Gotham Knights: Gilded City, která bude prequelem pro dění ve videohře.

Minisérii má na starost scenárista Evan Narcisse, který stojí například za komiksovou sérií z konkurenčního studia s názvem Rise of the Black Panther. Kresbou mu bude sekundovat umělec Jack Abel, který převážně kreslí populární klaunskou princeznu Harley Quinn.

Gotham Knights: Gilded City bude vycházet i na trzích v Brazílii, Německu, Francii, Itálii, Španělsku a Mexiku. U nás tedy komiks v době amerického vydání vycházet nebude, což je škoda, protože po vzoru komiksů Batman/Fortnite a Fortnite X Marvel bude součástí každého čísla speciální kód obsahující předmět, který se bude dát využít ve hře. V prvním čísle tak čtenáři dostanou speciální skin pro Batcycle, kterým se pak budou moci prohánět v temných uličkách Gotham city.

Příběh komiksu samotného nás pak zavede do doby, kdy ve městě řádí tajemný virus, který mění jeho obyvatele na šílené rabující maniaky. Rytíři Gothamu, což je čtveřice Nightwing, Red Hood, Robin a Batgirl, tak musejí pátrat po tajemném protivníkovi a zjišťují, že právě ochrana před tímto virem byl poslední Batmanův případ, před jeho tajemným skonem.

Obálky pro jednotlivé sešity pak vytvoří ti nejnadanější umělci z oboru. Těšit se tak můžeme na kresby od Grega Capulla (Dark Nights: Metal), Yanick Paquette (Wonder Woman, Sandman), Christopher Mitten (Hellboy) a Jim Lee se Scottem Williamsem (Justice League).

Představení Batgirl