V roce 2013 nám slavný mexický režisér Guillermo del Toro nadělil nenáročnou blbinu Pacific Rim - Útok na Zemi, ve kterém lidstvo čelí útokům obrovských příšer Kaiju. Tyto inteligentní netvory mohou lidé porazit pouze za pomocí obřích robotů jménem Jaegers, každou jednotku tak ovládají vždy dva piloti, kteří se spolu navíc musí spojit myslí.

Snímek měl od kritiků a diváků vcelku fajn přijetí, nicméně i přestože mezinárodní tržby nebyly vůbec špatné, ve Spojených státech se filmu moc nedařilo. Přesto ale poté vzniklo pokračování jménem Pacific Rim: Povstání (2018), které si už ale z komerčního hlediska vedlo bídně. Pak zde ještě máme animovaný seriál jménem Pacific Rim: Země nikoho (2021), který uvedl Netflix.

Nyní se ale zdá, že dalšího hraného titulu se přece jenom ještě dočkáme, tentokrát však v seriálové podobě. 

Server Variety hlásí, že studio Legendary Entertainment podepsalo smlouvu se scenáristou Ericem Heissererem, v rámci které bude filmař se svou společností Chronology, jež založil spolu s producentkou Carmen Lewis, vyvíjet a spravovat projekty a franšízy přímo pro zmíněnou společnost.

Prvním takovým velkým projektem, který v rámci smlouvy vznikne, bude nový Pacific Rim. Jednat by se mělo o seriálový prequel, který bude sloužit jako určitý „origin story“. O čem přesně však chystaný seriál bude, zatím není známo. Heisserer by se ale se vší pravděpodobností měl chopit otěží hlavního scenáristy a showrunnera.

Představitelé Legendary Entertainment se nechali slyšet, že jsou ze spolupráce s Heissererem nadšení, jsou si také jisti, že jeho a Lewisina vize povede k fascinující expanzi milované franšízy.

Eric Heisserer by nominován na Oscara v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář za sci-fi Příchozí (2016) od Denise Villeneuvea. Je také autorem scénáře k hororům jako Věc: Počátek (2011), Nezvratný osud 5 (2011) a Zhasni a zemřeš (2016). Napsal i hororové sci-fi drama V pasti (2018) se Sandrou Bullock v hlavní roli.

Zatím není známo, kdy přesně k nám seriál dorazí. Další projekty, které v rámci smlouvy vzniknou, by měly být oznámeny již brzy.