Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lamové ještě zhoršila. Sonda do jednoho z nejtemnějších míst Spojených států s názvem Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil (v originále Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel) se představuje v oficiálním traileru. Za čtyřdílným investigativním dokumentem, který se zanedlouho objeví na kartě Netflixu, stojí Joe Berlinger, autor kladně hodnocené Výpovědi Teda Bundyho (2019).

Historie hotelu Cecil sídlícího v Los Angeles má velice temný charakter. V průběhu jeho existence zde spáchala otřesné trestné činy řada známých sériových vrahů, jmenovitě například Jack Unterweger nebo Richard Ramirez, který byl za své činy popraven. Případ Elisy Lamové z roku 2013 je však dodnes obestřen řadou otazníků. Kanadská studentka byla totiž naposledy spatřena na kamerovém záznamu uvnitř hotelového výtahu, kde na jednom z pater mačká několik tlačítek, na které dveře až do jejího vyděšeného odchodu nereagují. 

Přečtěte si také: Kriminální minisérie The Investigation znovu otevře případ brutální vraždy švédské novinářky

Její mrtvé tělo bylo nalezeno o několik týdnů později na střeše hotelu, a to konkrétně v uzavřené nádrži na vodu. Video kvůli svému záhadnému obsahu okamžitě vzbudilo obrovský zájem veřejnosti, která se začala zajímat o ponurou historii hotelu. Postupem času se objevila celá škála teorií o tom, co se mohlo s Elisou stát. Jedna z nejbizarnějších dokonce hovořila o tom, že je hotel bránou do pekla či jiné dimenze.

Nejen po těchto stopách se na Netflixu pomocí investigativních metod vydá dokumentární série Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil, která nahlédne do temné historie hotelu, jehož přezdívka je spjata se smrtí, již 10. února 2021. Jste připraveni nahlédnout do minulosti, která nedá spát ani nejotrlejším lovcům záhad a paranormálních jevů?