Filmová série Krotitelé duchů ani zdaleka není mrtvá. Po komerčním úspěchu pár let starého dílu s podtitulem Odkaz (2021), o který se postaral Jason Reitman, se dočkáme pokračování, jež k nám dorazí již na konci letoška. V novém filmu ale už opustíme americký venkov a vrátíme se do starého dobrého New Yorku, v němž se odehrávaly první dva osmdesátkové díly. A jelikož už také víme, že se vrátíme do ikonické hasičské zbrojnice, ke které měli krotitelé svou základnu, lze vcelku bezpečně předpokládat, že snímek bude hodně hrát na nostalgii.

Další díl se sice bude dál zaměřovat na novou generaci hrdinů, kterou nám představil Odkaz, ale s návratem do New Yorku se nabízí otázka, zda se dočkáme také návratu postav z prvních filmů. Kromě samotných krotitelů byla hlavní postavou také Dana Barrett, láska Petera Venkmana (Bill Murray), kterou si zahrála Sigourney Weaver. Herečka již měla menší cameo v Odkazu, kde se objevila ve scéně na úplném konci filmu. Je tedy nějaká šance, že si svou roli newyorské hudebnice zopakuje? 

Inu, bohužel se zdá, že další díl se bude muset obejít bez ní. Sama herečka prohlásila, že na palubu nového filmu o Krotitelích duchů přizvána nebyla. Což je možná škoda, ale pokud si vzpomene na to, jakými hrůzami musela Dana v prvních dvou dílech projít, tak možná si trochu toho klidu zaslouží.

Ze staré party krotitelů by se ale měli vrátit Dan Aykroyd, Ernie Hudson a možná i sám Bill Murray. Nedávné fotky z natáčení také odhalily, že by se měl vrátit i William Atherton, který v prvním díle ztvárnil padoucha Waltera Pecka.

Přesné detaily o filmovém ději se stále drží v tajnosti, ale opět se vrátí postavy jako Phoebe (Mckenna Grace), Trevor (Finn Wolfhard), Callie (Carrie Coon) a Mr. Grooberson (Paul Rudd). Společně tak budou bezpochyby čelit nové hrozbě, která začne sužovat New York. Je možné, že to bude opět hrozivý Vigo Karpatský, který se stal hlavním záporákem pro Krotitele duchů 2 (1989)? Holt se necháme překvapit. 

Ve snímku dále ještě uvidíme herce jako Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, James Acaster a Emily Alyn Lynd. Scénář k filmu zpracovali Jason Reitman a Gil Kenan, který se ujal režie.

Kromě chystaného pokračování se dočkáme ještě jedné verze Krotitelů. Ta bude v podobě animovaného seriálu, který vzniká ve spolupráci Netflixu a studia Sony.

Oficiální premiéra zatím nepojmenovaného pokračování Odkazu je u nás stanovená na 21. 12. 2023.