Legendární Martin Scorsese nám po několika letech konečně nadělí svůj další hvězdně obsazený snímek, v němž zavítáme do chmurných Spojených států během 20. let. Filmu Killers of the Flower Moon se totiž dočkáme ještě letos, server Variety nedávno konečně odhalil, kdy snímek vstoupí do světových kin. Oficiální premiéra byla stanovena na 20. 10. 2023, přičemž k nám by se měl tradičně dostat o den dřív. A na co se vlastně můžeme těšit?

Inu, pokud se vám líbil mrazivý thriller Wind River (2017), tak na vás možná čeká něco podobného. Příběh totiž vypráví o tajemných sériových vraždách na území indiánského kmene Osage Nation během 20. let minulého století. Onen kmen totiž zbohatl díky obrovským nalezištím ropy objeveným na jejich půdě koncem 19. století. Film by se tak měl zaměřit nejenom na téma ropy, ale i počátky FBI. Velkým lákadlem je ale nejenom samotný režisér, ale i opravdu parádní hvězdné obsazení, které vyloženě překypuje známými jmény. 

Ve filmu se totiž dočkáme hvězd jako Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow a Lily Gladstone, přičemž DiCaprio by se měl ujmout hlavní role Ernesta Burkharta, synovce bohatého chovatele dobytka Williama Halea, jehož zas ztvární De Niro.

Plemons hraje Toma Whitea, bývalého texaského rangera, který pomáhá FBI při řešení případu. Fraser se představí jako právník W. S. Hamilton, Lithgow se zas objeví v roli prokurátora Leewarda. Co se Lily Gladstone týče, ta by si měla zahrát Haleovu neteř Mollie Burkhart, která bude provdaná za DiCapriova Ernesta.

A pozor! Připravte se na opravdu brutálně dlouhou podívanou, protože Killers of the Flower Moon by měl údajně trvat 3 hodiny a 20 minut. Z tohoto faktu se však minulý měsíc stal trochu problém, protože kvůli takto dlouhé stopáži nebude možné film promítat na nadcházejícím filmovém festivale v Cannes. Snímek, jehož rozpočet činí až 200 milionů dolarů, byl dokončen už v roce 2021, nicméně o půl roku později došlo ještě k přetáčkám. Od té doby Scorsese a jeho tým pracovali v postprodukci na nejrůznějších detailech, aby nám mohli nadělit řádně kvalitní podívanou. 

Na scénáři, který vznikl podle knihy od Davida Granna, pracoval kromě Scorseseho také oscarový Eric Roth, jenž napsal slavné snímky jako Forrest Gump (1994), Zaříkávač koní (1998) a Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008).

Scorsese by měl momentálně se střihačkou Thelmou Schoonmaker zkoušet snímek zkrátit pro výše zmíněný festival tak, aby zahrnul vše podstatné z hlavního děje. My se už každopádně nemůžeme dočkat, až se k nám přivalí nějaký ten první oficiální trailer.