Jeden z nejslibněji vyhlížejících filmů měsíce je bezpochyby snímek Občanská válka od studia A24, které napsal a natočil Alex Garland (Men). A jelikož film dorazí do našich kin už příští týden, zmíněné studio se pochlubilo finálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Nová upoutávka je vcelku krátká a zas až tolik nám toho neukáže, jejím primárním cílem je ale zřejmě pochlubit se všemi nadšenými reakcemi od kritiků a novinářů, kteří již měli možnost film zhlédnout. Na agregátoru Rotten Tomatoes má film od kritiků momentálně hezkých 91 %, což rozhodně zní nadějně. O jeho kvalitách se každopádně budeme moci sami přesvědčit už za týden.

Jak už je z názvu zřejmé, snímek se bude odehrávat v blízké budoucnosti, ve které se Spojené státy utápějí v chaosu nové občanské války. Jednou z hlavních postav se stává Reportérka Lee (Kirsten Dunst), která se bude muset dostat ještě s dalšími až do Bílého domu. 

Alex Garland si vzal pod palec scénář i režii, je taktéž tvůrcem filmů jako Ex Machina (2014), Anihilace (2018) a Men (2022).

Dále se můžeme těšit na herce jako Jesse Plemons, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Karl Glusman, Sonoja Mizuno a Jojo T. Gibbs.

V českých kinech se snímek objeví 18. 4. 2024.