Mnohým z nás se při vzpomínce na filmové ztvárnění populární hry Dungeons & Dragons od společnosti Wizards of the Coast, které vyšlo v roce 2000, udělá nevolno. Není proto divu, že se raději uchylujeme k videohrám jako Baldur´s Gate, kde jsou ony fantastické světy a pravidla zpracovány mnohem lépe. V budoucnu se ale dočkáme dalšího pokusu. Společnost Entertainment One totiž připravuje hraný televizní seriál, jenž bude zasazený do jednoho z fantasy světů Dungeons & Dragons. A nyní už konečně víme, kdo si celý projekt vezme na starost. Bude to filmař Rawson Marshall Thurber, který minulý rok filmovému světu představil nejdražší snímek Netflixu, akční komedii jménem Red Notice

A jak se zdá, Thurber do toho jde opravdu na plno. Ujme se totiž nejen role výkonného producenta, ale také scénáristy a režiséra. Projekt zatím nemá streamovací platformu, na které by se eventuálně mohl objevit, ale šušká se o tom, že by nakonec mohl premiérovat právě na Netflixu. Nutno také podotknout, že ve výrobě je i hraný Dungeons & Dragons film, který přednedávnem zabalil produkci. O ten se stará režisérské duo Jonathan Goldstein a John Francis Daley. Navíc se v něm dočkáme i působivého hereckého obsazení, patří do něho například Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Regé-Jean Page a Hugh Grant. Entertainment One však tvrdí, že připravovaný seriál nebude mít s filmem nic společného, půjde o zcela samostatný projekt. 

Máme se začít bát? To je otázkou. Red Notice diváky a kritiky příliš neoslnil. Navíc Rawson Marshall Thurber je známý především za svou komediální tvorbu, kromě Red Notice je jeho nejznámějším filmem pravděpodobně Vybíjená z roku 2004. Tak uvidíme, jak si poradí s hrdinskou fantasy. Adaptacím Dungeons & Dragons se vedlo především ve světě videoher, mezi nejznámější a nejúspěšnější z nich patří například série jako Baldur´s Gate, Icewind Dale a Neverwinter Nights.

Ocenili byste televizní seriál ze světa Dungeons & Dragons?