I přestože minulý týden se v amerických kinech objevily dvě velké filmové novinky, Občanská válka od Alexe Garlanda se v rámci tržeb udržela na prvním místě.

Po svém druhém víkendu snímek utržil pro domácí box office 11,1 milionu dolarů, přičemž celosvětově už má na kontě 49,5 mega. Film, který měl zatím nejlepší otvírák studia A24, ještě na mnohých trzích nepremiéroval. Rozpočet navíc činil „jen“ 50 milionů, tudíž film je na dobré cestě k tomu, aby ho představitelé A24 mohli považovat za úspěšný.

Domácí tržby sice oproti minulém týdnu klesly o více než 56 %, ale i tak by se měl film minimálně zaplatit. Ještě uvidíme, jak budou vypadat následující týdny. 

Těsně na druhém místě máme jednu ze dvou výše zmíněných novinek. Tou je horůrek Abigail, který si posvítil na jednu pěkně zubatou a nebezpečnou holčičku. Snímek během svého zahajovacího víkendu pro domácí box office utržil 10,2 milionu dolarů, celosvětově to dělá 15,2 mega. Jelikož rozpočet činil 28 milionů, tak to není špatný start. Žádný velký hororový hit roku z filmu sice asi nebude, ale něco málo by studio Universal vydělat mohl.

Na třetí místo spadl snímek Godzilla x Kong: Nové impérium, kterému se i nadále daří velice slušně. Po svém čtvrtém víkendu utržil film pro domácí box office 9,4 milionu, zájem tak klesá pomalým tempem. Celosvětově už má velkolepá podívaná se slavnými monstry utrženo přes 485 milionů dolarů, pokoření půlmiliardové hranice už je tak v podstatě nevyhnutelné. Snímek je jednoznačně na nejlepší cestě k tomu, aby se z něho stal komerčně nejúspěšnější titul v rámci MonsterVerse.

Na čtvrtém místě máme druhou výše zmíněnou novinku, kterou je válečný snímek od Guye Ritchieho jménem The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Hvězdně obsazený snímek, který u nás zatím bohužel uveden nebyl, po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 9 milionů dolarů. Na rozpočet 60 mega to je vcelku slabý start, přesto ale snímek s těmito tržbami údajně překonal očekávání. Tak uvidíme, jak se bude dařit v následujících týdnech.

A na pátém místě se umístila chválená anime podívaná jménem Spy x Family Code: White, která by měla do českých kin dorazit tento týden. Zatím je utrženo 5 milionů dolarů, zde však bude hodně záviset na tržbách z Japonska, kde se již prodaly vstupenky za 40 milionů.

A na co do kina tento týden? Pokud je Zendaya vaše oblíbená herečka a Luca Guadagnino zas oblíbený filmař, chystané sportovní drama jménem Rivalové je pro vás povinností. Snímek nás zavede do světa tenisu, v němž se středobodem příběhu stanou tři postavy, které budou zároveň tvořit jistý milostný trojúhelník.

Pokud byste ale raději chtěli nějakou nadupanou akční jízdu, zkuste dát šanci titulu Boy Kills World, ve kterém si hluchoněmého a po pomstě toužícího hrdinu zahraje Bill Skarsgård.

Oba dva filmy vyjdou ve čtvrtek, tedy 25. 4. 2024. Níže se můžete podívat na trailery.