Ano. I Bambi dostane od Disneyho hraný remake, ovšem to už snad nemůže v tomto bodě nikoho překvapit, ne? O výrobě hrané předělávky víme už několik let, nicméně server Deadline nedávno informoval o tom, že Disney už se vší pravděpodobností našel pro film režisérku.

Tou by se měla stát kanadská herečka a filmařka Sarah Polley, která letos vyhrála svého prvního Oscara za snímek Women Talking v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář. O zlatou sošku Akademie zabojovala už v roce 2006 se svým režijním a scenáristickým debutem Daleko od ní, opět ve výše zmínění kategorii.

Ve filmovém světě však začínala jako herečka. Zahrála si například jednu z hlavních postav v remaku Úsvitu mrtvých (2004) od Zacka Snydera, dále se objevila i v psychologickém dramatu Tajemství slov (2005) a sci-fině Pan Nikdo (2009). Polley by měla o roli režisérky momentálně pouze jednat, ale je vcelku dost pravděpodobné, že pozice připadne právě jí. 

Na hraném remaku Bambiho by měla podle všeho pracovat také country hvězda Kacey Musgraves, která se má postarat o hudební složku filmu. Scénář mělo během let pod palcem několik tvůrců, ovšem za jeho nejčerstvější verzi jsou zodpovědní Micah Fitzerman-Blue (Zloba: Královna všeho zlého) a Noah Harpster. I nadále platí, že mezi producenty budou patřit bratři Chris a Paul Weitzovi (Prci, prci, prcičky, Jak na věc).

I přestože se ale o remaku mluví už od roku 2020, podle serveru je jeho výroba stále ještě v plenách. A tipli bychom si, že Disneymu práci určitě komplikuje také momentální stávka scenáristů, která už přes měsíc sužuje celý Hollywood.

Jelikož se ale zase jedná o remake, ve kterém budou hlavní roli sehrávat zvířata, se vší pravděpodobností na nás čeká další problém à la Lví král (2019). V původních animácích měla totiž zvířata určitou mimiku, díky které mohly projevovat širokou škálu různých emocí. V remacích na Lvího krále, Lady a Trampa (2019) a nově i Malou mořskou vílu, která nedávno dorazila do kin, však působí veškerá zvířata jen jako bezduché skořápky, z jejichž tváří divák vyčte kulové. A vcelku se obáváme, že něco podobného čeká i hraného Bambiho. 

Hraného remaku se v budoucnu dočkají třeba také Aristokočky (1970), Hercules (1997), Lilo a Stitch (2002) a Odvážná Vaiana (2016). V plánu je i udělat hranou verzi Zvoníka u Matky Boží (1996), ovšem u něho se Disney údajně trochu zasekl, protože si neví rady s převyprávěním hlavního příběhu s temnými a dospěláckými motivy.

Dosavadní tržby remaku Malé mořské víly ale nasvědčují tomu, že o live-action předělávky snad už diváci pomalu ztrácí zájem. Ale neradi bychom to zakřikli. Co se týče remaku Bambiho, tak zatím není známo, kdy přesně bychom se ho mohli dočkat.