Už nějaký ten čas víme, že Dannyho parťáci se v budoucnu dočkají dalšího celovečeráku. Tentokrát nás však čeká prequel, v němž se mají v hlavních rolích objevit Ryan Gosling a Margot Robbie, hlavní hvězdy letošní veleúspěšné komedie Barbie.

Informace o ději se ale poměrně dost dlouho drží pod pokličkou, věděli jsme například to, že nadcházející snímek se bude odehrávat v 60. letech kdesi v Evropě, taktéž nepůjde o žádný reboot, film by se měl odehrávat ve stejném univerzu, v němž se nachází i slavná trilogie s Georgem Clooneym a Bradem Pittem.

Server Showbiz 411 ale nedávno přišel s poměrně šťavnatými novinkami, které poodhalují nejenom zápletku, ale také úlohu obou dvou zmíněných herců. 

Chystaný prequel by měl nést název Oceans, čímž se naráží na rodinu Oceanů, do níž patří Danny (Clooney) a jeho sestra Debbie (Sandra Bullock). A právě jejich rodiče by měli ztvárnit Ryan Gosling a Margot Robbie. Příběh se má podle všeho odehrávat v Monte Carlu během roku 1962. V té době budou rodičové Dannyho a Debbie obě dvě své děti učit mistrovskému zlodějskému umění, aby mohly okrádat bohaté. V rámci toho bude utvořen speciální tým, který oběma sourozencům pomůže.

Producent Joey McNamara během londýnského filmového festivalu prohlásil, že toho příliš odhalit nemůže, domnívá se ale, že nadcházející snímek nebude celé značce dělat ostudu. 

K režii je i nadále upsaný Jay Roach, který se proslavil díky své komediální tvorbě, do níž patří filmy jako Austin Powers: Špionátor (1997), jeho následná dvě pokračování, pak komedie Fotr je lotr (2000) a americký remake francouzské klasiky Blbec k večeři (2010).

Stále ale není jasno, kdo vlastně má zpracovat scénář. Doufejme tedy, že bližší informace dostaneme někdy po novém roce.