Dnes jsme se dočkali vůbec prvního pořádného teaser traileru na seriál Pán prstenů: Prsteny moci, který nám ukáže další místa z fantastického světa J. R. R. Tolkiena. Podívat se na něj můžete výše. Příběh se má odehrávat po porážce prvního Temného pána Melkora, jehož věrný generál a učedník Sauron zmizel po Válce hněvu, která předznamenala konec Prvního věku. Elfka Galadriel (Morfydd Clark) tak převzala plášť velitelky Severních armád, přičemž v současné době je na lovu všech zbývajících stoupenců Melkora, kteří by stále mohli číhat ve stínech.

Seriál také fanouškům představí postavy a místa, která dobře znají z filmové trilogie Petera Jacksona, například království trpaslíků známé jako Khazad-dûm, jež bylo tehdy ještě vzkvétajícím a prosperujícím místem bez spících Balrogů. Dočkáme se také mladší verze klíčových postav jako Isildur (Maxim Baldry) a půlelf Elrond (Robert Aramayo).

Zdá se ale, že mnohým fanouškům nejnovější trailer příliš nevoněl. Důkazem může být i samotná komentová sekce pod výše uvedeným videem, která je poměrně unikátní. Téměř všechny příspěvky od různých uživatelů se totiž skládají z citátu od J. R. R. Tolkiena, který by se do češtiny dal přelož takto:

,,Zlo nemůže stvořit nic nového, může pouze kazit a ničit to, co stvořily síly dobra.“

Fanoušci tím tak dávají najevo svou nelibost a skepsi vůči samotnému traileru, přičemž poukazují na to, že z nadcházejícího seriálu by se Tolkien jistojistě obracel v hrobě. Pro každého fanouška však ona nelibost může pramenit z něčeho jiného. Některým se nemusí líbit obsazení, dalším přemíra CGI, plus dalším zas fakt, že z toho příliš není cítit duch Tolkienova fantastického světa. Ale uvidíme, třeba po premiéře seriál mnoho fanoušků příjemně překvapí. Anebo také ne. 

Kromě výše zmíněných herců se v seriálu objeví Owain Arthur jako Durin IV., Nazanin Boniadi jako Bronwyn, Ismael Cruz Córdova jako Arondir, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete jako Disa, Megan Richards, Charlie Vickers jako Halbrand, Lenny Henry, Simon Merrells a Charles Edwards jako Celebrimbor, což je elfí kovář, jenž vyrobil tři Prsteny moci, které nepodléhaly Sauronovi.

Dále se v seriálu objeví herci jako Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Beau Cassidy, Kip Chapman, Amelie Child-Villiers, Anthony Crum , Maxine Cunliffe, Will Fletcher, Trystan Gravelle, Ema Horvath, Thusitha Jayasundera, Joseph Mawle, Fabian McCallum, Geoff Morrell, Tyroe Muhafidin, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Dylan Smith, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman a Sara Zwangobani, jejichž role zatím neznáme. Premiéra je stanovená na 2. 9. 2022.

Jak se vám trailer líbí?