Pokud se vám líbilo brilantní drama Otec od režiséra Floriana Zellera, ve kterém Anthony Hopkins ztvárnil muže potýkajícího se s demencí, máme pro vás skvělou zprávu. Brzy totiž zmíněný filmař uvede svůj další snímek, který tentokrát ponese název Syn. A podle nejnovějšího traileru se zdá, že nás čeká další zdrcující podívaná.

Příběh se zaměří Petera (Hugh Jackman), který si žije poněkud hektickým životem se svou novou partnerkou Emmou (Vanessa Kirby). Vše se ale zkomplikuje ve chvíli, kdy ho kontaktuje jeho bývalá manželka Kate (Laura Dern). Její a Peterův syn Nicholas (Zen McGrath) totiž neprožívá zrovna nejlepší dobu svého života. Nekomunikuje, je často ustaraný, naštvaný a chodí za školu. 

Mladý muž tak potřebuje, aby mu pomohl jeho vlastní otec, který je však momentálně zaneprázdněný svou prací, aby mohl dostat vysněnou pozici ve Washingtonu. Nicholas se tak nějakou dobu rozhodne trávit v novém domově svého otce, ale ani tam však nenachází útěchu. Možná protože Nicholas má stále pocit, že ho otec zkrátka opustil.

Petrovi tak brzy dojde, že svým jednáním zranil osobu, kterou nejvíce miluje. Ve snaze urovnat svůj vztah se svým jediným synem se tak bude muset postavit své minulosti. A také si v hlavě pořádně urovnat, jaké jsou vlastně jeho priority. Snímek bude opět vycházet podle Zellerovy stejnojmenné divadelní hry, která je součástí jeho trilogie, jež je pojmenovaná podle rodinných rolí.

V traileru se také ukáže Anthony Hopkins, který si patrně zahraje Peterova otce a Nicholasova dědečka, ovšem není známo, nakolik podstatnou roli bude ve filmu hrát. Pokud bude snímek slavit úspěch, je rozhodně více než možné, že Zeller se vrhne na poslední nezfilmovaný díl z jeho trilogie, kterým je Matka.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 25. 11. 2022, u nás ale snímek vejde do kin patrně až 16. 2. 2023.