I přestože se filmového dobrodružství nejslavnějšího videoherního opraváře dočkáme až na jaře příštího roku, společnosti Universal Pictures a Nintendo nám nadělily další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Tentokrát se však upoutávka přímo zaměřuje na starého dobrého Maria, kterému pro snímek Super Mario Bros. ve filmu propůjčil hlas sympaťák Chris Pratt. Ovšem našeho kníratého Itala čeká nelehký úkol. Strašlivý a mocný Bowser (Jack Black), jeho odvěký arci-nepřítel, se chystá napadnout Houbové království, které samozřejmě proti jeho moci nemá absolutně žádnou šanci. Však také není divu, vždyť v něm jsou samé roztomilé houbičky! Bude tak na Mariovi a princezně Peach (Anya Taylor-Joy), aby zlotřilého padoucha zastavili. 

V upoutávce se také opět objeví Mariův dobrý parťák Luigi, kterého zas ztvární Charlie Day. Ten se však rozhodně nenachází v nejlepší situaci, protože sám Bowser z něj chce dostat informace o tom, jak Maria, který pro něj představuje největší hrozbu, zlikvidovat. Udatný Mario, princezna a jejich spojenci se tak vydají na velkolepou cestu napříč nejrůznějšími galaxiemi, které se také ocitnou v ohrožení. Společně tak budou muset najít způsob, kterým by se dala ona zlotřilá želva jednou provždy zastavit.

Samotný trailer pak obsahuje spoustu mrkaček na gameplay z nejrůznějších Mario her, které ocení především znalci a veteráni původní série. Pořádně si také můžeme prohlédnout i Donkey Konga, kterému zas propůjčil hlas Seth Rogen.

Ovšem Mario stále ještě neřekl své ikonické: ,,Hello! It's a-me, Mario!“ Ale pevně věříme, že se toho v samotném filmu dočkáme! 

Dále se nám představí také Keegan-Michael Key jako Toad, Fred Armisen jako Cranky Kong, Kevin Michael Richardson jako Kamek a Sebastian Maniscalco jako Spike.

O režii filmu se postarali Aaron Horvath a Michael Jelenic, kteří jsou oba zodpovědní za vznik animovaného seriálu Mladí Titáni do toho! z roku 2013. Scénář zas zpracoval Matt Fogel, jeden z tvůrců snímku Mimoni 2: Padouch přichází.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 4. 2023.