Pokud se vám líbil Tarantinův poslední snímek Tentokrát v Hollywoodu a chtěli byste zhlédnout něco podobného (ideálně zase s Bradem Pittem a Margot Robbie), určitě dejte šanci novému filmu talentovaného mladého režiséra Damiena Chazellea, tvůrce snímků jako Whiplash, První člověk a La La Land, za který v roce 2017 vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší režie. Jeho nejnovější podívá nese název Babylon, přičemž nedávno jsme se dočkali dalšího oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějaký ten pátek víme, snímek se bude odehrávat ve 20. letech v Hollywoodu, přičemž by se měl zaměřit na končící éru němých filmů. Výše zmíněný Brad Pitt zde ztvární celebritu Jacka Conrada, který je inspirován známou tváří němých filmů, tedy americkým hercem Johnem Gilbertem. 

Robbie si zas zahraje vycházející a opravdu pěkně zdivočelou hvězdu Hollywoodu jménem Nellie LaRoy, která je zas založená především na herečce Claře Bow. Život ve zkaženém Hollywoodu tak sledujeme především skrze pohled pouhopouhého asistenta jménem Manny (Diego Calva), který se do filmového světa dostal teprve nedávno.

Všechny zmíněné postavy, tedy Jack, Nellie a Manny, představují tři kontrastní perspektivy zábavního průmyslu 20. let. Při sledování upoutávky si možná někteří vzpomenou nejenom na Tentokrát v Hollywoodu, ale možná také na seriál Babylon Berlín. A není se čemu divit, protože sám Chazelle v jednom podcastu odhalil, že celá série mu byla velkou inspirací při psaní scénáře. 

Chazelle se postaral jak o scénář, tak i o režii. Dále se ve filmu představí hvězdy jako Li Jun Li, Jovan Adepo, Katherine Waterston, Flea, Samara Weaving, Lukas Haas, Rory Scovel, P.J. Byrne, Spike Jonze, Chloe Fineman, Jeff Garlin, Jean Smart a Tobey Maguire.

Na hudbě navíc opět pracoval jeho dobrý přítel Justin Hurwitz, který v roce 2017 získal Oscara za La La Land.

Do našich kin by se měl snímek dostat až 19. 1. 2023.