Nádor v podobě Disneyho hraných předělávek jeho klasických animáků, které si zamilovali fanoušci po celém světě, se i nadále rozrůstá. Na konci léta tentokrát přijde řada na Malou mořskou vílu, která se dočkala dalšího krátkého teaseru. Podívat se na něj můžete výše. Očekávat tak můžeme v podstatě stejný příběh, jenž nám představil původní animovaný snímek z roku 1989.

Děj tak bude sledovat malou mořskou vílu jménem Ariel (Halle Bailey), nejmladší dceru krále Tritona (Javier Bardem), která je hluboce fascinována lidským světem. Poté, co zachrání prince Erica (Jonah Hauer-King) před ztroskotáním lodi, se do něj zamiluje a je odhodlaná se s ním znovu setkat ve světě lidí. Ariel se však v rámci toho zaplete do konfliktu s mořskou čarodějnicí Uršulou (Melissa McCarthy).

A přesně ta se na úplném konci upoutávky objeví také, ovšem zatím si ji ještě nemůžeme prohlédnout v plné „kráse“. Místo toho jsme se ale dočkali nových záběrů z podmořského království, kde se evidentně Ariel daří více než dobře. Zároveň se ale dočkáme také prince Erica v krátké sekvenci, kde má zrovna s Ariel romantickou chvíli. Mnozí fanoušci očekávali, že snímek dostane nějaký plnohodnotný trailer na nedávném Super Bowlu, ovšem nestalo se tak. Jelikož má ale film vyjít do kin už za několik měsíců, je dost pravděpodobné, že pořádný trailer už je za rohem.

I přestože se ale zatím zdá, že hraná Malá mořská víla bude jenom dalším tuctovým a mdlým remakem, jedna věc je na ní přece jenom trochu lákavá. Tou jsou 4 nové písně, které v původní verzi z roku 1989 nezazněly. Na celém soundtracku tak pracoval nejenom legendární skladatel Alan Menken, ale i Lin-Manuel Miranda, kterého diváci mohou znát z muzikálu Hamilton

Nadcházející předělávku si vzal na starost režisér Rob Marshall, na Oscara nominovaný filmař, který je zodpovědný za snímky jako Chicago, Gejša a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, kde už s mořskými vílami pracoval. Zde byly akorát o něco... kousavější.

Scénář si zas vzali na starost Jane Goldman a David Magee.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 5. 2023.