Studio Paramount si už brousí zuby na nový Star Trek. Server Deadline nedávno oznámil, že společnost připravuje zbrusu nový snímek, ve kterém prozkoumáme další kouty známého univerza.

Pozor, nejedná se o dlouho očekávaný Star Trek 4 s Chrisem Pinem a dalšími herci, ten by však podle serveru měl být také v aktivní výrobě. Onen tajemný a nově ohlášený Star Trek film už má navíc na palubě hlavní tvůrce. O režii se postará Toby Haynes, který natočil mnoho epizod z vynikajícího Star Wars seriálu Andor (2022), dále také točil pro známé série jako Pán času (2005), Sherlock (2010) a Černé zrcadlo (2011).

Scénář má zpracovat Seth Grahame-Smith, který napsal filmy jako Temné stíny (2012) a Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012). 

O samotném ději zatím nevíme zhola nic, ale zdroje serveru Deadline hlásí, že film by měl být jakýsi origin story, který se má odehrávat desítky let před událostmi filmového Star Treku z roku 2009 od J.J. Abramse. Zmíněný filmař je navíc k projektu upsaný jako jeden z producentů.

Posledního Star Trek filmu jsme se dočkali v roce 2016 (Star Trek: Do neznáma), nicméně seriály jako Star Trek: Picard (2020) a Star Trek: Podivné nové světy (2022), které se mohou chlubit slušnou sledovaností, dokazují, že o slavnou značku je pořád velký zájem. Necháme se tudíž překvapit, co dalšího nám v příštích měsících Paramount o projektu prozradí. 

Co se Star Treku 4 týče, tak o tom jsme minulý rok na podzim dostali ujištění, že se s ním stále počítá.

Příběh už je podle všeho nějaký čas vymyšlený, přičemž Abrams je s ním údajně velice spokojený. Deadline také hlásí, že čtyřka by měla být finálovou kapitolou, která dobrodružství kapitána Kirka a jeho posádky uzavře.