Letos budou ty Vánoce opravdu štědré. Dorazí k nám totiž čtvrtý díl slavné sci-fi série Matrix, do které se opět vrátí Keanu Reeves jako Neo a Carrie-Anne Moss jako Trinity. Fanoušci si dodnes lámou hlavu nad faktem, že nadcházející film má být pokračováním dílu Matrix Revolutions, který původně celkový příběh zcela jasně uzavíral. Neo se vydal do samotného města strojů, aby mohl konečně jednou provždy zastavit nebezpečný matrixový vir, který měl podobu Agenta Smithe. Po epické bitvě se však Neo musel obětovat, což však ukončilo dlouhou válku mezi lidmi a stroji. Následující film však má být přímým pokračováním příběhu, tudíž spousta fanoušků je zvědavá na to, co pro nás Lana Wachowski, jedna z tvůrkyň celé série, vymyslela tentokrát. Na film každopádně láká nový oficiální plakát, na který se můžete podívat níže. 

Kromě Reevese a Moss na plakátu také můžeme vidět mladší verzi Neova původního mentora Morfea, kterého si tentokrát zahraje Yahya Abdul-Mateen II. Do filmu se původně měl vrátit i Hugo Weaving, aby si zopákl svou ikonickou roli Agenta Smithe, ale z časových důvodů k tomu bohužel nakonec nedošlo. Navracejícím se „hlídačem Matrixu“ však bude Agent Johnson, kterého opět ztvární Daniel Bernhardt. Těšit se můžeme i na Lamberta Wilsona, který si zase zahraje prohnaného Merovejce, mocný zločinecký program, který patřil v předešlých dvou dílech k vedlejším záporákům. A i když se na samotném plakátu mezi hrdiny nevyskytuje, objeví se Jada Pinkett Smith v roli Niobe. 

Podle traileru se zdá, že jednu z předních rolí taktéž sehraje Jessica Henwick, která ztvární postavu jménem Bugs. Kromě ní uvítá film další nováčky, kterými budou herci jako Neil Patrick HarrisJonathan Groff, Toby OnwumereMax Riemelt, Erèndria Ibarra, Priyanka Chopra a Christina Ricci. Premiéry očekáváného čtvrtého dílu se dočkáme 23. 12. 2021.