Komiksový nadšenci se již brzy dočkají dalšího hororu skvělého amerického scenáristy Rodneyho Barnese. Jeho nová série The Butcher of Black Bottom představí čtenářům mrazivý dobový příběh, ve kterém nebudou chybět sociální problémy, ale také ani hektolitry krve.

Příběh slasher hororu The Butcher of Black Bottom se odehrává v americkém městě Detroit během 20. let minulého století. Tedy v období, kdy město zažilo obrovský příliv afroamerických migrantů z jižní části Ameriky. Velké množství přistěhovalců a rasové napětí mezi obyvateli však není tím největším problémem, které město potká. V ulicích se totiž začne pohybovat sériový vrah.

Jak sami můžete vidět, Rodney Barnes opět zkombinoval vcelku klasickou hororovou zápletku s opravdovými problémy tehdejších Spojených států. Už v předchozím počinu Killadelphia scenárista spojil upírskou tematiku s reálným pohledem na zločin a korupci v Americe. Tentokrát ale vyměnil nadpřirozené bytosti za sériového vraha a korupci nahradil rasovými problémy.

„The Butcher of Black Bottom vypráví o boji za nalezením rasové harmonie v Americe po občanské válce. Ve městě, kde se migrace černochů z jihu s industrializujícím se severem, který zápasí se svými vlastními problémy. A jak asi sami víte, nalezení míru nebylo snadné,“ uvedl Barnes v oficiální tiskové zprávě.

Kromě zajímavého příběhu se fanoušci dočkají i skvělé kresby. Rodney Barnes se pro tento projekt spojil s argentinským kreslířem Germánem Erramouspem, jenž se svého úkolu ujal velmi svědomitě. Už z prvních ukázek je totiž zřejmé, že na fanoušky čeká opravdu depresivní a špinavá kresba, která skvěle buduje temnou atmosféru.

Série The Butcher of Black Bottom začne ještě během tohoto roku vycházet v digitální podobě na Substack profilu Dark Apocrypha Presents. O fyzické vydání by se mělo později postarat vydavatelství Zombie Love Studios. Vzhledem k tomu, že přechozí počin Killadelphia doposud nevyšel u nás s českou lokalizací, očekáváme, že stejný osud potká i sérii The Butcher of Black Bottom. Pokud se vám tedy nový Barnesův komiks líbí, budete si ho muset přečíst v anglickém jazyce.