Už od doby, kdy Disney v roce 2019 dokončil převzetí společnosti 21st Century Fox, což „myšáka“ stálo přes 71 miliard dolarů, fanoušci čekají na novou éru hraných filmů o X-Menech. Slavní komiksoví mutanti už každopádně hlásí pozvolný comeback, v první řadě zde máme očekávanou marvelovku Deadpool & Wolverine, kde se objeví nejenom Logan v podání Hugha Jackmana, ale údajně i další známí mutanti. A pak tu samozřejmě máme animovaný seriál X-Men '97, na který se lepí samá chvála.

A nyní se zdá, že se nám už na obzoru začíná rýsovat i hraný film. Podle serveru Deadline by se ho jakožto scenárista mohl chopit britský filmař Michael Lesslie. Ten zatím s Marvelem jedná, ale podle zmíněného serveru to vypadá, že otěže scenáristy nakonec skutečně dostane on. 

Michael Lesslie toho zas až tolik nenapsal, ale téměř všechny jeho filmy jsou poměrně dost známé. Je například jedním z autorů scénáře loňského Hunger Games prequelu s podtitulem Balada o ptácích a lidech, dále se také podílel na psaní titulů jako Macbeth (2015) a Assassin’s Creed (2016). Ze seriálové tvorby má na krku britský thriller Malá bubenice (2018).

Chystaný snímek je každopádně ve velice brzkých fázích výroby, na palubě tudíž zatím nemáme žádného režiséra, stejně tak je otázkou, kdo všechno se v něm vlastně objeví. Kevin Feige, který bude jedním z producentů, každopádně uvedl, že není kam spěchat. Není divu, však v poslední době se hranému marvelovskému univerzu příliš nedařilo, už nějaký čas proto víme, komiksový gigant a Disney hodlají trochu šlápnout na brzdu. 

Pokud bychom nepočítali filmy s Deadpoolem, tak posledním hraným snímkem se známými X-Meny byl titul X-Men: Dark Phoenix (2019), který však byl velice hořkým a neuspokojivým rozloučením s našimi milovanými mutanty éry Foxu. Tak snad se onen comeback s novými herci povede na jedničku!