Herec a režisér Eli Roth nám v roce 2005 nadělil svůj druhý celovečerní snímek, kterým byl krvavý horůrek jménem Hostel. My si ho především spojujeme s našimi luhy a háji, protože snímek se natáčel z velké části v České republice, objevila se v něm tak i spousta českých herců, například Jan Vlasák, Miroslav Táborský, Radomil Uhlíř a další.

Děj filmu se ale odehrává na Slovensku, kam vycestují tři mladí kamarádi, dva Američané a jeden Islanďan, s nadějí velkolepého a vzrušujícího sexuálního dobrodružství. Jistý slovenský hostel je však strašlivou pastí pro turisty, které následně sadističtí zbohatlíci z celého světa pro své potěšení mučí a poté i zabíjejí. A přesně v něm se ona trojce ubytuje.

Snímek se příliš dobrými recenzemi chlubit nemohl, přesto zaznamenal slušný komerční úspěch, v rámci kterého pak Roth natočil i pokračování (2007), v němž si jednu z hlavních záporných rolí zahrál slovenský rodák Milan Kňažko. Eli Roth se posléze věnoval jiným projektům, vrátí se ale někdy ještě ke své známé filmové značce? 

Zdá se, že je to rozhodně možné. V rozhovoru pro CinePop, během něhož propagoval svůj nejnovější slasher horor Den díkuvzdání, prohlásil Roth o Hostelu a své prvotině Cabin Fever (2002) následující:

,,S Hostelem se toho dá dělat ještě mnoho. Někdy bych se k němu rád vrátil. Stejně tak i ke Cabin Fever. Jsou mojí součástí. Jsou to moje děti. Mám pocit, že jsem je až příliš dlouho ignoroval. A rád bych se k nim nějakým způsobem vrátil. Mám jisté nápady. Sám bych to i natočil. Nepřenechal bych to i někomu jinému.“

Je nutné připomenout, že v roce 2011 vyšel ještě snímek Hostel III, nicméně ten už si Roth pod palec nevzal, navíc už neměl tu stejnou šťávu, protože se již nedohrával na Slovensku. Necháme se proto překvapit, co nám Roth nadělí v budoucnu. Hororový žánr miluje, navíc oba dva první díly Hostelu si v kinech vedly slušně, tudíž bychom se nedivili, kdyby se jednoho dne na Slovensko (nebo respektive do Česka) vrátil, aby zamordoval další skupinku nic netušících amerických turistů. 

Jelikož Hostel nezobrazuje Slovensko zrovna v nejlepším světle, přirozeně mezi některými slovenskými diváky vyvolal vlnu pobouřených reakcí. Sám Roth ale kdysi prohlásil, že i přestože Slovensko nikdy nenavštívil, jednoho dne by se tam rád podíval. Tak snad to bude v rámci případného dalšího pokračování?