Chad Stahelski, americký kaskadér a režisér, kterému vděčíme za všechny dosud natočené filmy s Johnem Wickem, už nějaký ten pátek připravuje svou další velkolepou podívanou. Tou bude filmový reboot legendárního Highlandera, ve kterém v hlavní roli uvidíme bývalého Supermana a Zaklínače Henryho Cavilla (Argylle: Tajný agent).

Dlouho bylo otázkou, kdy přesně se Stahelski na reboot vlastně vrhne, protože zároveň také pracuje na filmové adaptaci úspěšné videohry Ghost of Tsushima. V nedávném rozhovoru pro server Collider ale režisér konečně odhalil, kdy vlastně padne první klapka.

Natáčení začne ve Skotsku během ledna/januára příštího roku. Minulý týden Stahelski podle všeho vyrazil do Velké Británie, aby se naposledy poohlédl po dalších vhodných lokacích, kde by produkce mohla probíhat. 

Už minulý rok jsme dostali ujištění, že nový Highlander bude v podstatě „John Wick s meči“. Stahelski v rozhovoru uvedl, že už na to najali ty správné lidi. Během minulého půlroku údajně nabrali na palubu ty nejlepší šermíře, se kterými se režisér kdy v životě setkal. V rámci toho bychom se měli těšit i na to, že ve filmu zřejmě uvidíme nový styl boje s mečem. Tak se necháme překvapit, co nakonec Stahelski a jeho tým vykouzlí. Akční sekvence budou bezpochyby prvotřídní, ale doufáme, že ani samotný příběh za nimi nebude zaostávat.

Původní snímek z roku 1986, jenž natočil Russell Mulcahy, vyprávěl o věčném zápasu nesmrtelných šermířů, kteří se napříč dějinami pokoušejí zabít jeden druhého, v hlavních rolích se představili Christopher Lambert, Clancy Brown a Sean Connery.

Chad Stahelski, která má plnou kreativní kontrolu jak nad Highlanderem, tak i univerzem Johna Wicka, se postará o režii.

Za poslední verzí scénáře by měl být zodpovědný Michael Finch, který napsal celou řadu akčňáků. Za zmínku stojí jeho debut Predátoři (2010) a pak určitě ještě John Wick: Kapitola 4, jehož napsal spolu s Shayem Hattenem.

Film by měl dorazit někdy během roku 2026.