Jedním z nejznámějších a nejcharismatičtějších japonských herců současnosti je bezpochyby Hiroyuki Sanada, který letos zazářil ve skvěle přijatém seriálu Šógun od produkční společnosti FX. A možná i vy jste si už říkali, že by se skvěle hodil do připravované filmové adaptace úspěšného herního titulu Ghost of Tsushima od Sucker Punch Productions, kterou připravuje filmař a kaskadér Chad Stahelski (John Wick).

A nyní se zdá, že bude přání mnohých fanoušků vyslyšeno, protože podle insidera Daniela Richtmana má slavný japonský herec o své účasti ve filmu momentálně skutečně jednat. Samozřejmě se zatím stále jedná jen o drby, navíc Richtman se už v minulosti mýlil například se zvěstmi ohledně obsazení nové Fantastické čtyřky, tudíž si raději ještě počkáme na nějaké oficiální potvrzení. 

Sanada už ale s výše zmíněným filmařem pracoval. A to na loňském akčňáku John Wick: Kapitola 4, kde se objevil jako Shimazu, šéf hotelu Continental v Osace. Jednu adaptaci slavné videohry už za sebou navíc má, v roce 2021 zazářil jako Hanzo Hasashi alias Scorpion ve filmovém Mortal Kombatu, jehož pokračování dorazí příští rok na podzim.

Pokud by se ke Ghost of Tsushima skutečně upsal, další otázkou by bylo, koho by si vlastně zahrál. Mnohé mediální servery se shodují na tom, že nejideálnějším kandidátem by byl Lord Shimura, strýc a mentor hlavního protagonisty Jina Sakaie, který v herním příběhu hraje podstatnou roli. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne. 

Scénář k filmové adaptaci by měl být dokončen od loňského podzimu. Stahelski, který údajně chce do filmu obsadit primárně rodilé Japonce, se postará o režii. Scénář si zas vzal pod palec Takashi Doscher, americký filmař s japonskými kořeny, který například natočil sci-fi drama Jediná (2019).

Stahelski, který se netají tím, že je velký milovník japonské kultury a kinematografie, taktéž v minulosti uvedl, že by film rád natočil kompletně v japonštině. Stále však není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.